Floreştiul lucrului bine făcut. Administraţia publică locală peticeşte de ani buni o punte răpciugoasă

punte 6Problema scândurilor lipsă dintr-o punte de peste Someş în comuna Floreşti pare să nu se mai sfârşească. Lcouitorii din Colonia de Sub Deal se plâng, din nou, de puntea peste care trec zilnic de mai multe ori.

Într-o discuţie purtată cu cetăţenii pe pagina personală de Facebook, primarul comunei Floreşti a fost atenţionat din nou, că puntea este defectă şi lipsesc lemne din ea.

Bună seara! Domnule primar, dacă tot se discută aşa deschis, îmi permit şi eu . Vă rugăm să încercaţi să efectuaţi o mică reparaţie la punte. Mulţumesc, a scris un locuitor din zonă pe pagna primarului.

punte

De altfel o sesizare de bun simţ, şi cu singuranţă una cât se poate de reală. Şi în această dimineaţă, când au fost făcute pozele, puntea avea scânduri lipsă.

Primarul comunei răspunde în stilul lui caracteristic, ironic şi arătându-se chiar deranjat de tupeul cetăţeanului:

„Mai exact care e acum baiul la punte? Că doar i-am pus şi iluminat.”

punte 1Ei şi dacă au apărut două becuri la punte, numai bine că acum e lux. Doar că a discuţia continuat, au apărut alţi cetăţeni care i-au explicat frumos că este vorba despre scânduri lipsă, nu de acele două becuri montate destul de recent, căci numai ei ştiu cum treceau puntea pe întuneric în starea asta, înainte de montarea becurilor.

În întreaga discuţie purtată pe site-ul de socializare, cetăţenii cer camere de luat vederi în zonă tocmai pentru a elucida acest mister al scândurilor, iar edilul le spune că va monta camere şi în zona respectivă pentu a vedea dacă sunt furate acele scânduri sau rupte.

punte  2 punte 5

Nu de alta dar este o diferenţă enormă între „furt” şi „rupt”, numai că ambele au un punct comun: prezintă pericol pentru cetăţeni şi probabil că va trebui să asistăm la un eveniment neplăcut până să se facă ceva cu adevărat. Şi până la urmă poate că o cameră de luat vederi ne va spune dacă în zona respectivă se „rupe” sau se „fură”, dar mai ales care dintre cele două va fi prima, respectiv scândura sau camera?

Totuşi este însă destul de amuzant cum s-a gandit edilul comunei că fentează hotărârea de Consiliu Local de anul trecut şi montează repejor 2-3 scânduri în punte şi două becuri pentru ca apoi să spună că a aplicat hotărârea. Ei bine, nu. Nu este vorba de hotărârea aprobată aşa că o repostăm să arătăm floreştenilor ce spunea hotărârea şi ce se vede în imagini la acest moment. 

punte 3 punte  2

Această problemă nici nu se va încheia câtă vreme administraţia publică locală nu înţelege că trebuie să investească o dată şi bine, dar se pare că îi place să peticească o dată la câteva luni puntea care nu exagerăm dacă o numim „răpciugoasă”.

Citeşte şi:

Floreşti: Puntea din Colonia de Sub Deal ajunge pe masa consilierilor locali

Floreşti: Locuitorii din Colonia de Sub Deal vor avea punte nouă şi iluminată

1 COMENTARIU

  1. Sa ii fie rusine in primul rand pentru ca vorbeste asa cu cetatenii. Un primar, o persoana publica nu ar trebui sub nicio forma sa vorbeasca in felul acesta cu cetatenii. Aceasta punte este intr-adevar un pericol pentru cetateni. Nici nu ar trebui sa stea la discutii pe faptul ca le fura cineva sau se rup. Cand cetateanul ii spune ca lipsesc scanduri el ar trebui sa trimita cel tarziu maine, pe cineva sa rezolve problema.Asa ar face un primar responsabil, dar el crede ca daca a facut 1 parc in campania electorala pentru prezidentiale si unul acum in precampanie a facut tot ce era necesar pentru comunitate. Nici pe departe.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi