Exclusiv. Probleme cu fondurile europene la Floreşti? Instituţiile superioare suspectează nereguli şi fac controale.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

primaria florestiSe pare că sunt probleme cu fondurile europene la Floreşti. Direcţia Generală Programe Capital Uman (DGPCU) a sesizat OIR POSDRU Centru (Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane -Regiunea Centru) pentru faptul că există supiciuni de neregulă în privinţa unui proiect pe fonduri europene care se desfăşoară în comună.  

Practic, în urma suspiciunilor de nereguli apărute, cei de la OIR au demarat verificările necesare pentru a constata dacă fondurile europene accesate de către Primăria comunei Floreşti în unul dintre proiectele desfăşurate pe bani europeni au fost obţinuţi şi folosiţi cum se cuvine.

„În urma unei adrese din partea DGPCU, au fost demarate, potrivit legii verificările aferente unei suspiciuni de neregulă. În prezent, verificările sunt în curs de desfăşurare, iar obiectul suspiciunii de neregulă nu reprezintă informaţie de interes public”, ne-au spus cei de la OIR POSDRU Centru.

Ministerul Fondurilor Europene ne-a informat înainte despre ce proiect este vorba, mai exact POSDRU /165/6.2/S/141585, „Accesul romilor pe piaţa muncii- prioritatea noastră”, beneficiar fiind Unitatea Administrativ Teritorială  Comuna Floreşti.

Conform unei surse care a dorit să îşi păstreze anonimatul, s-ar părea că suspiciunile de neregulă au legătură cu salariile angajaţilor de la departamentul de fonduri europene din cadrul primăriei. Şi nu, nu pentru că ar fi prea mici.

OIR ministerul fond europ

Pe de altă parte, Cluj24h.ro v-a mai arătat în exclusivitate cine este cel care construieşte centrul de reconversie profesională din cadrul acestui proiect. Desigur, toate informaţiile legate de contracte sunt confidenţiale şi deşi proiectul are mai multe etape, nu ştim ce sume sunt prevăzute pentru fiecare dintre ele. Cert este că în etapa de reabilitare a Centrului pentru Reconversie Profesională a persoanelor de etnie romă se îndreaptă către colegul său de partid, Vasile Irimieş.  Atunci, domnul Irimieş a fost foarte bulversat şi s-a fâstâcit când a fost întrebat despre licitaţie. Dânsul a spus atunci că a fost făcută o licitaţie, dar ciudat este că aceasta nu a fost publică nicăieri pentru că nu a fost realizată. Mai mult de atât, conform proiectului acesta trebuia să reabiliteze o clădire existentă însă a construit una nouă, prin urmare şi suma alocată trebuie să fi fost una mai mare. Despre acest subiect am mai scris, iar detalii se regăsesc AICI

Citeşte şi:

Exclusiv: Cum a accesat Primăria Floreşti fonduri europene pentru ca o parte din bani să ajungă în buzunarul colegului de partid?

[Video] Ceartă în Consiliul Local Floreşti: Căminul Cultural din Tăuţi, o nouă reabilitare? Cine face bani din asta?

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj