Exclusiv. Dezvăluiri şocante despre primarul din Floreşti. Un fost angajat a câştigat procesul împotriva edilului

 O fostă angajată a Primăriei Floreşti a câştigat, ieri la Curtea de Apel Cluj procesul intentat în contencios-administrativ împotriva primarului comunei Floreşti, decizia fiind definitivă. Acesta, va plăti daune morale, materiale precum şi cheltuielile de judecată.

Mai exact, C. Mirela, fosta angajata, functionar public al Primăriei Floreşti pe postul de Şef Serviciu Asistenţă Socială,  ne povesteşte despre coşmarul prin care a trecut în ultimii ani atât ea cât şi familia ei  şi pentru care se luptă în instanţă. Prima bătălie a fost câştigată, iar instanţa a dat o decizie definitivă şi irevocabila în favoarea ei.

pg 1 sentinta pg 2 sentinta

Femeia povesteşte că s-a angajat la Primăria Floreşti în perioada anilor 2008-2011. În anul 2010 a fost agresată fizic, lovită de o femeie de etnie rromă chiar în incinta instituţiei, în timpul programului de muncă. Aceasta din urmă era beneficiar al indemnizaţiei Legii 448/2006 şi care a fost tăiată de către Comisia de Evaluare Cluj-Napoca, respectiv Bucureşti. La acel moment, viceprimar era actualul primar, dar acest serviciu cădea în mod direct în sarcinile viceprimarului de la acel moment. El, însă a rămas indiferent în faţa tuturor reclamaţiilor pe care le făcea funcţionarul public în privinţa ameninţărilor primite pe telefonul de serviciu, asta deşi instituţia publică este obligată prin lege să asigure siguranţa angajatului la locul de muncă.

“Eu am fost anunţată ca mi se va întâmpla ceva rău. Ani la rând, 3 ani de zile cât am lucrat în primărie am reclamat în permanenţă faptul ca primeam telefoane de ameninţare pe numărul de serviciu şi domnul Şulea ştie asta. La câteva zile, după ce s-a întâmplat incidentul în primărie, s-a schimbat operatorul de telefonie mobilă. Nu am avut niciodată conflicte cu domnul Şulea (n.red viceprimar la acel moment). Eu nu sunt floreşteancă, am venit mutată din 2008, m-am angajat şi din prima mea zi de lucru, a venit împreună liderul persoanelor de etnie rromă cu un consilier local şi mi s-a spus clar că dacă nu fac cum mi se spune o încurc, fiind agresată atât fizic şi verbal. Am depus plângere, NIMIC. Mi s-a cerut să semnez nişte state de plată pentru ajutoare sociale şi am spus că nu le pot semna până nu fac un inventar al dosarelor în plată, dar am fost oprită. În condiţiile acelea mi-am dat demisia din functia de şef serviciu. Domnul Şulea a devenit apoi viceprimar fiindu-i delegate sarcinile de şef serviciu SPLAS şi a îndeplinit dânsul fostele mele atribuţii”, a povestit C. Mirela.

pg 3 sentinta pg 4 sentinta

Femeia ne-a mărturisit că trebuia să favorizeze anumite persoane de etnie rromă din comuna Floreşti în ce privesc ajutoarele sociale, indemnizaţiile sociale, şamd. Conform Sentinţei Civile, C.Mirela a fost lovită cu pumnul, iar pentru a putea să îşi refacă dantura, au fost necesare extracţii suplimentare, tratamente şi multe alte probleme de sănătate au apărut ulterior.

“Toţi dinţii mei vitali au trebuit distruşi. Mi s-au dat 22 de zile de îngrijiri medicale în expertiza medico legală cerută de dânşii prin procuror, adică mai mule zile de îngrijiri cât existau în certificatul medico legal pe care nu l-am actualizat . Şi ei spuneau în continuare că diagnosticul nu a existat. Dosarul la secţia 6 Poliţie Rurală a stat pe loc. Dosarul a fost unul mai mare cu plângeri pe ultraj şi lovire. Ei au spus că ultraj n-a fost că eu nu aveam putere de decizie, eram funcţionar public şi n-a fost ultraj, asta într-adevăr este pe muchie de cuţit. S-a dovedit o antedatare a unei declaratii date ag. Fodor Elike de la Poliţia Floreşti şi în aceste condiţii procurorul a dispus mutarea dosarului de cercetare penală la Secţia 5 Poliţie Cluj-Napoca.  Procurorul a specificat în rezoluţia scrisă care file pleacă din dosarul vechi către cel nou. La data incidentului a fost prezentă atât Poliţia Locală cât şi Poliţia Comunală Floreşti şi au întocmit acte, pe care eu le-am depus de 4 ori, la poliţie, Parchet IPJ, inclusiv la domnul chestor Păcurar. Alaltăieri, am descoperit că ele nu sunt la dosarul de la Secţia 5 Politie Cluj-Napoca. Apar nişte declaraţii în care spune doamna aceea că eu am lovit-o şi că fapta nu poate fi dovedită pentru că nu sunt martori. Am întrebat unde sunt piesele de bază, pentru că poliţia a venit atunci imediat şi au identificat-o, au fost 3 agenţi, dar ei n-au ştiut că am şi eu acele procese verbale. Când am văzut că lipsec aceste procese verbale, am spus că le depun din nou, dar mi s-a refuzat semnătura de primire, nu m-au lăsat să le depun decât când au văzut că vorbesc cu avocatul la telefon mi-au dat număr de înregistrare. Cine şi de ce a avut acest interes?”.

Deşi iniţial făcuse o simplă plângere, la sfatul unui avocat, a deschis ulterior un proces civil împotriva actualului primar în subordinea cuise afla funcţionarul public atunci. Instituţia publică trebuia să îi asigure siguranţă, dar femeia spune că au încercat să muşamalizeze cazul, motiv pentru care a dus o adevărată luptă pentru a demonstra tot ce s-a întâmplat.

“Până anul trecut prin septembrie dosarul meu stătea pe loc, iar din noiembrie dosarul a ajuns la Secţia 5 Poliţie. Procurorul de caz a spus că va cere expertiză medicală. Ei continuau să spună că nu este adevărat nimic. Am avut documente pentru tot, am demonstrat. Mi-au trimis oameni la toţi medicii care m-au tratat, deci aşa a găsit de cuviinţă domnul Şulea si fostul primar să se comporte. Nu au trecut diagnosticul real în certificatul medico legal suplimentar. Am făcut N sesizări şi până la urmă prin avocaţi am reuşit să modific pentru că eu aveam diagnosticul de „fractură” şi ulterior am făcut complicaţii. S-a infectat, a trebuit să îmi extragă o parte din dantură şi o lună de zile n-am putut mânca şi am slăbit 10 kg. În fine, am demonstrat, totul a fost ok. A plecat dosarul la secţia 5 Poliţie la Cluj”.

Coşmarul continuă. Oamenii legii nu fac nimic pentru a o ajuta, documentele continuă să dispară de la dosar.

“Orice om lovit, cu dinţi lipsă, normal că merge la medic, eu am mers la medicul cu care lucram ca şi asistent social de la care am primit nişte medicamente calmante naturiste. De la toate problemele de atunci am avut alte probleme de sănătate, am slăbit, psihicul mi-a fost afectat. Ei au încercat să dovedească cu asta că eu am probleme psihice. Am stat de vorbă cu toţi cei implicaţi, cu procurorii şi toţi mi-au zis că nu sunt ceea ce vor ei să facă pe alţii să creadă. Ei au susţinut că acest “accident”, că a fost considerat accident de muncă si avizat de ITM, este inventat de mine şi că toate documentele mele medicale de la dosar sunt false. Eu am mers în ziua agresiunii, imediat la IML. Apoi am mers la medicul stomatolog şi după ce am făcut o radiografie s-a constatat diagnosticul de fractură, asta impunând mai multe tratamente.

sentinta definitiva

C. Mirela spune că toată situaţia a fost cunoscută în amănunt de actualul primar, semnătura dânsului din dosarul de cercetare accident de muncă confirmând aceasta , cu atât mai mult cu cât la momentul în care s-a petrecut agresiunea, fostul primar, Ioachim Vancea se afla în concediu medical, dar, la randul lui are parte de vină în ceea ce priveşte atmosfera şi modul de lucru din cadrul seviciului. Oricum serviciul de asistenţă socială cade în directa sarcină a viceprimarului.

“În dosarul meu de personal, toate caracterizările mele socio-profesionale sunt lipsă. Le-am solicitat în scris şi mi s-a răspuns că nu există. Prin lipsa tuturor acestor documente ei au vrut să dovedească că sunt instabilă psihic şi că nu mi-am făcut treaba ca angajat. Este inadmisibil aşa ceva. Am lucrat 25 de ani. Am fost secretara domnului director Manole la Poligrafia Cluj, am lucrat în Universitatea “Babeş-Bolyai”, am  lucrat în DGASPC (direcţia generală de asistenţă socială şi protecţie a copilului). Mi-am luat copii de peste tot unde am lucrat. Dacă povesteşti cuiva aşa ceva spune că ai luat-o razna. Eu, ce se întâmplă aici, nu am văzut în viaţa mea. Este o situaţie creată. Am câştigat acest proces, s-a dovedit că primăria este vinovată. Şi încă ceva, persoanele din comisia de cercetare au fost: un domn extern din anturajul domului Şulea ce avea o firmă de inspecţia muncii, actuala contabilă şef, Raluca Doja care era inspector la Poliţia Comunitară Floreşti atunci şi putea da măcar o amendă şi Anca Ungureanu tot din Poliţia Locală, dar care ulterior s-a transferat la Agenţia de Mediu Cluj, primăria plătindu-i de la bugetul local cursul postuniversitar, calificare care i-a permis transferul în interes de serviciu”, a mai povestit C. Mirela.

Primarul comunei Floreşti a făcut recurs în termenul prevăzut de lege, dar ieri, instanţa a respins recursul, astfel că decizia dată este una definitivă.

 

 

 

 

 

 

8 COMENTARII

  1. felicitari Mirela. Primarul asta cu mutra de handicapat lustruit va plati pentru toate. Va garantez!!!

  2. Florestenii stiu multe, dar nu au curajul sa scoata la iveala concret, sa iasa si sa spuna pe fata. Sunt convinsa ca la un moment dat va plati, dar voi daca ati fi uniti ati face ceva cu toata mafia lui. Este inadmisibil asa ceva. Sa fii batut in institutia publica. Floresteni nu va fie frica, nu este el Dumnezeu. Luptati pentru voi, oamenii ca el ar trebui sa fie dupa gratii. Scoateti la iveala tot.

    • Vine vremea sa plătească! Nu pot sa inteleg de ce le este frica? Ba da, pentru ca diavolul asta e in stare de ORICE! Si de crima! Părinte Martiș, nu stiu daca cineva iti va da iertare si daca liturghiile pe care le oficiezi mai sunt primite de la un asa preot păcătos! Nu esti străin de necazul acelei femei Margareta pe ca AI DETERMINAT-O sa faca ce a facut! Iadul te mănâncă popo!

  3. Sunt mult mai multe cazuri ! Felicitari! Mai sunt cazuriii…..:) Sa avem Putina rabdareeee…. Lasa-ne suleo cat mai poti, ca oricum te iau altii…….

  4. […] Sunt multe de spus în acest caz. E vorba de persoane abuzatoare, despre care se știe foarte puțin, a precizat sursa noastră, în încheiere. Câteva informații despre caz au mai fost publicate aici. […]

Comentariile sunt închise.

Articole Noi