Depozitul de filme s-a redeschis pentru clujeni

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

depozitul de filmeÎn urma campaniei „Salvați Marele Ecran”, Depozitul de Filme din Cluj-Napoca a găzduit duminică primul eveniment public după reabilitarea susținută financiar de donatori individuali, alături de UniCredit Țiriac Bank.

Cei prezenţi, în mare parte tineri, au fost aşteptaţi cu mâncare şi băuturi, iar atmosfera a fost una plăcută. Interiorul clădirii a fost renovat în aşa fel încât să nu mai prezinte un pericol pentru public, iar acolo se vor putea ţine expoziţii, dar şi alte evenimente. depozitul de filme 1

Sute de persoane au vizitat de-a lungul zilei depozitul de filme, ba chiar şi foste angajate din perioada comunismului. Cei prezenţi au avut ocazia să asculte de doamnele ce au lucrat în urmă cu aproape 30 de ani acolo amintiri despre cum verificau şi puneau filmele, dar mai ales despre cum acestea trebuia să fie deseori despre familia Ceauşescu. Cele cinci angajate prezente le-au mai povestit tinerilor aflaţi la inaugurare că acest spaţiu le-a fost foarte drag şi că se bucură că tinerii vor să salveze acest loc. depozitul de filme 3

Conform organizatorilor, pentru redeschiderea acestui depozit de filme publicului clujean au fost strânşi aproape 9.500 de euro din donaţii în cadrul campaniei. Obiectivul final este ca acest spaţiu să ajungă primul Muzeu al Filmelor din România.

depozitul de filme 2

Depozitul de Filme a devenit și un proiect al studenților din cadrul Facultății de Arhitectură a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, echipa condusă de arhitectul Șerban Țigănaș având ca temă de proiect pentru primul semestru al anului universitar Depozitul de Filme și transformarea acestuia într-un muzeu deschis comunității.

depozitul de filme 6

Campania „Salvați Marele Ecran!” continuă prin platforma online interactivă www.salvatimareleecran.ro, care cartografiază toate sălile de cinematograf din rețeaua aflată în proprietatea statului și prin acțiunile următoare de reactivare a rețelei cinematografice din România.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj