Cum au „alunecat din greşeală” maghiarii din programul Zilelor Comunei Floreşti?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

masinuteZilele comunei Floreşti vor avea loc în perioada 5-7 septembrie 2014 în poligonul de pe strada Tăuţiului. Printre invitaţi se numără şi Ansamblul Folcloric „Pipacsom” din Chimbrud, numai că din „greşeală” a alunecat din programul dat publicităţii.

De altfel, acest lucru ar putea reprezenta o gafă de zile mari în condiţiile în care, în urmă cu două zile la Cluj s-a încheiat festivalul ce a adus cei mai mulţi vizitatori în judeţul nostru, Zilele Culturale Maghiare.

Ei bine se pare că după ce consilieurul local UDMR, Szekely Istvan a propus venirea ansamblului, acesta nu a mai apărut în program.

„Ne-am străduit să aducem şi un ansamblu maghiar. Cineva m-a sunat şi mi-a spus, am văzut şi eu că nu apar în program şi până la urmă am clarificat problema, îl vor modica. Am sunat-o pe doamna Irimieş Adriana şi i-am spus, ea a comunicat programul dar cei care s-au ocupat să îl scrie au comis o greşeală. Mi-au promis că vor corecta”, a declarat pentru cluj24h.ro consilierul UDMR.

În ciuda celor întâmplate, acesta nu exclude existenţa unei umbre de rea-voinţă.

„Duminică ar urma să cânte acest ansablu, dar pe duminică e trecut programul întreg şi ei lipsesc. Nu ştiu dacă a fost intenţionat sau din greşeală. Poate că există şi rea-intenţie, dar mi-au promis că se va rectifica”.

La rândul său, doamna Adiana Irimieş, ne-a spus:

Am auzit că a fost deja împărţit, dar nu ştiu sigur asta, însă şi eu m-am mirat. De obicei, cei care produc afişele mă întrebau şi pe mine ce şi cum, i-am rugat frumos astăzi, ca în momentul în care se vor da drumul la afişe să îmi dea şi mie un mail să verificăm pentru că sunt foarte mulţi artişti. Sunt trei zile de evenimente.

Cu specifiarea că duminică ar putea urca pe scenă şi Ansamblul Folcloric „Pipacsom”, programul este următorul

Vineri, 5 septembrie

Ansamblul “Cununa Someşana” Floreşti

Program folcloric susţinut de Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale şi invitaţii: Anca Branea Neamţu, Claudiu Ciotleus, Ana Stramturean, Irina Someşan, Felix Galan, Ioan Dordoi- acompaniaţi de Orchestra Profesionistă “Cununa Someşană”, dirijor Ovidiu Bartes

Copiii de la Ansamblul “Junii Vlădesei” Huedin

Soţii Valeria şi Traian Ilea

Emanuel Cîrstea

Sâmbătă, 6 septembrie

Primire Oficialităţi

“Cununa Someşană”

Livia Maria Hetea

Ioan Bundae

Ansamblul de copii “Muguri de folclor” Cluj

Cristian Pomohaci

Ansamblul “Dor Transilvan” al C.T.P. Cluj-Napoca

Iulia Bucur

Ansamblul “Izvoraşul” din Tureni

Nicoleta Hadarean

Danny D – muzică uşoară

Teatru de Păpuşi Minireactor – Cipi şi surprize

Concert – Anda Adam

Concert Vizi&Band – finalist Vocea României

Duminică, 7 septembrie

Ansamblul de jocuri ţigăneşti Igranka – Floreşti

Alex Vaida

Gabriela Marincus

Lavinia Mariş

Adina Hada

Ansamblul “Măgura” Călăţele

Adriana Irimieş

Ansamblul “Cununa Someşană” Floreşti

Teatru de Păpuşi Minireactor – Spectacol de magie

Concert Ştefan Stan – Câştigător Vocea României

Focuri de artificii

 Foto: Arhiva cluj24h.ro- Zilele comunei Floreşti 2013

1 COMENTARIU

  1. … glumiți, nu? Este vorba doar de un singur ansamblu maghiar și aia scoateți? Nu cam am ceva cu ungurii, dar procentual mi se pare putin. Am văzut ca Ansamblu de jocuri țigănești ați pus. Asta va caracterizează pe cei care organizați evenimentul. Aveți un apel pierdut din evul mediu, v-o sunat sa ceara înapoi mentalitatea înapoiata.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj