Croitorașul cel isteț vine la Polus Center

Croitorașul_cel_isteț_vine_la_Po lus_CenterCroitorașul cel isteț vine la centrul comercial din inima Transilvaniei să ne împărtășească din isprăvile lui și să ne învețe că „nu contează înălțimea, ci contează istețimea’’. Povestea scrisă de Fraţii Grimm este pusă în scenă la Polus în acest weekend, de către Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca. 

Clujenii au parte în acest weekend la Polus de un nou spectacol de teatru de păpuși. „Croitorașul cel isteț”- povestea scrisă de Fraţii Grimm, este transpusă prin intermediul păpuşilor şi păpuşarilor de către Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca. Scenariul şi regia spectacolului aparțin Emiliei Nechita Svetlana, iar scenografia este semnată de Relu Pene. În distribuţie îi vom regăsi pe Laura Corpodean și Florin Suciu Buh.

”Descoperindu-şi puteri nebănuite, “că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Și cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi  Marele Uriaş, realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Astfel, pe drumul de întoarcere către casă le spune tuturor că în viaţă nu contează înălţimea, ci contează isteţimea!” – au declarat reprezentanții Teatrului de Păpuși Puck din Cluj-Napoca.

Spectacolul va avea loc la Polus Center în data de 8 februarie 2014, începând cu ora 17.00, în Piațeta Matei Corvin din incinta centrului comercial, lângă Biroul de Informații.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a luat fiinţă în anul 1950, în cei 64 de ani de existenţă având peste 300 de premiere în cadrul celor două compartimente artistice – română şi maghiară. Multe dintre titlurile importante montate de-a lungul timpului au avut versiuni jucate atât în limba română cât şi în limba maghiară. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi “Puck” este alcătuit din 25 de titluri de spectacole pentru copii: Ursul păcălit de vulpe, Dragostea celor trei portocale, Secretul Magic, Crăiasa Zăpezii, Croitoraşul cel isteţ, Cartea cu Apolodor, Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada, Stan Păţitu’, Capra cu trei iezi, Motanul vrăjitoarei, Vrăjitorul şi corbul, Poveste de iarnă, Punguţa cu doi bani, Hansel şi Gretel, Dănilă Prepeleac, Incredibila poveste a regelui clown, Pulcinella, Ochiul soacrei, Muzicanţii din Bremen – la secţia română, iar la secţia maghiară: Poveste de iarnă, Vitez Laszlo si Magicianul, Frumoasa domniţă trestie, Sărmanul Johny, Turnuleţul, Micul porcar, Plum-Plum, Frumoasa şi urâtul satului, Hansel şi Gretel, La porunca ştiucii, Mateiaş Gâscarul, Povestea zmeuşorului blând, Elefănţelul curios, Teatrul umbrelor, Muzicanţii din Bremen,  Scufiţa Roşie. – www.teatrulpuck.ro

Articole Noi