Aurelia Cristea: Sunt convinsă că reducerea CAS la angajator va fi resimțită pozitiv și în rândul angajaților

aurelia cristeaMinistrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, își arată convingerea că măsura de reducere cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator se va reflecta pozitiv și asupra angajaților. De asemenea, Cristea a subliniat că reducerea CAS este așteptată de mediul de afaceri și nu va crea distorsiuni în execuția bugetară. 

“Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale reprezintă o măsura de relaxare fiscală așteptată de mediul de afaceri, pentru că ușurează sarcina fiscală a angajatorilor. Prin implementarea acestei măsuri, Guvernul Ponta arată încă o dată că își respect cuvântul dat și acționează în favoarea dezvoltării unui mediu economic echilibrat și predictibil. Reducerea CAS creează premisele pentru apariția unor noi locuri de munca si îmbunătățirea celor existente, prin oportunitatea creată pentru angajatori de a investi aceste sume economisite”, a declarat Aurelia Cristea.

Ministrul a subliniat că relaxarea fiscală de care se vor bucura angajatorii trebuie să fie reflectată și asupra angajaților. “Sunt convinsă ca angajatorii vor fructifica această oportunitate și vor deveni mai competitivi, iar aceasta se va reflecta pozitiv și asupra angajaților, dar și către stat, prin taxe și impozite. Măsura este sustenabilă din punct de vedere bugetar și nu va crea distorsiuni nici în execuția bugetară și nici în relația cu creditorii internaționali”, a încheiat ministrul delegat pentru Dialog Social.

Potrivit declarațiilor premierului Victor Ponta, măsura de reducere cu 5% a CAS la angajator ar putea fi aplicată începând cu 1 octombrie. Ponta a mai arătat că beneficiile create de măsura anunțată ar fi crearea a 700.000 de noi locuri de muncă, creșterea investițiilor străine sau recuperarea de arierate ale firmelor la buget.

 

Articole Noi