Au montat stâlpi pentru a închide circulaţia rutieră, dar au lăsat semnele de circulaţie pentru…pietoni?

stalpi stradaNu sunt o noutate lucrurile făcute pe jumătate la noi în România. De obicei rămâne partea comică a lor, aşa spre amuzamentul cetăţenilor. 

La fel s-a întâmplat şi pe strada Bolyai Janos din Cluj-Napoca. Mai exact, este vorba de străduţa perpendiculară pe Bulevardul Eroilor cu ieşire spre complexul comercial Sora (21 Decembrie).

Municipalitatea a decis să monteze nişte stâlpişori chiar la intersecţia cu strada Iuliu Maniu cu intenţia de a face această străduţă pietonală, dar doar pe jumătate. Evident, este cunoscut faptul că pe această porţiune de stradă şoferii intrau doar pentru a-şi parca maşinile căci nu puteau ieşi pe Bulevardul Eroilor în zona pietonală.

Ce este comic, ba chiar foarte comic, este faptul ca semnele de circulaţie au rămas acolo de multă vreme, încă din vremea în care o parte a Bulevardului Eroilor a devenit pietonal şi nu s-a mai intrat dinspre bulevard.

Dat fiind faptul că stâlpişorii au fost montaţi ieri, iar semnele de circulaţie au rămas în continuare, nu ne rămâne decât să concluzionăm că până acum au fost aplicabile pentru şoferii ce ieşeau din „parcare”, dar de ieri, sunt aplicabile doar pentru pietoni.

Pietoni! Cedaţi trecerea şi obligatoriu, dreapta!

Sursă foto: Facebook.com

Articole Noi