Aleea Stadionului va fi redenumită: „Ion Moina” sau „Somodi Istvan”?

cluj-arenaConsilierul local din partea PNL, Bîldea Ioan se opune dorinţei municipalităţii de a schimba denumirea Aleii Stadionului în Aleea Istvan Somodi. Acesta consideră că o denumire mai potrivită ar fi legată de numele fostului sportiv Ion Moina. 

“Subsemnatul, Ioan Bîldea, în calitate de consilier local al municipiului Cluj-Napoca din partea PNL, vă solicit, în conformitate cu Art. 26 și Art. 27 (2) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local Cluj-Napoca să trimiteți compartimentelor de resort ale aparatului de specialitate al primarului, în vederea întocmirii referatului de specialitate, expunerea de motive privind redenumirea Aleii Stadionului în Aleea Ion Moina. Menționez că îmi asum/însușesc în totalitate și expunerea de motive atașată” se arată în adresa transmisă de consilierul local.

expunere motivePrintre motivele înşirate de către consilierul PNL se arată: “Atlet de înaltă performanţă şi de talie internaţională, Ion Moina a fost un cadru didactic într-un oraş universitar, ale cărui merite au fost recunoscute şi prin atribuirea numelui său vechiului stadion, Ion Moina rămâne un nume de referinţă în sportul clujean. Dincolo de implicaţiile în viaţa sportivă ale marelui campion şi recordman naţional, consider importantă atribuirea acestui nume aleii şi din respect faţă de fanii Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca. Totodată, consider că ar fi u gest simbolic de susţinere a tuturor sporturilor, cu atât mai mult cu cât în zonă se găsesc mai multe obiective consacrate acestui tip de ativitate: Cluj Arena cu cele două piste pentru atletism, Sala Sporturilor “Horia Demian”, Sala Polivalentă, Complexul de Nataţie al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Parcul “Dr. Iuliu Haţieganu”, lacul artificial amenajat în cursul Someşului Mic destinat canotajului (în present nefolosit)”.

Somodi Istvan a fost la rândul său un atlet maghiar, născut la Cluj, care a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 1908.

Articole Noi