2328 de euro pentru salvarea depozitului de filme din Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

PCampania  „TIFF salvează Depozitul de Filme” s-a finalizat cu succes. Campania de strângere de fonduri pentru salvarea Depozitului de Filme din Cluj a luat sfârșit. „TIFF salvează DEPOZITUL DE FILME” este primul demers din proiectul„Salvați Marele Ecran!” (www.salvatimareleecran.ro), inițiat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizator TIFF, și Asociația Victoria Film.

„Am reușit să atragem un număr mare de susținători ai proiectului care, prin gestul lor, au confirmat importanța transformării acestei clădiri aflată în paragină într-un spațiu de interes public. Campania de strângere de fonduri organizată în cadrul platformei We Are Here a reușit asfel să atragă suma de 2328 de euro. În condițiile în care contribuțiile individuale au acoperit doar o parte din suma necesară pentru recondiționarea Depozitului, ne-am adresat unui partener corporate cu tradiție în susținerea inițativelor culturale. UniCredit Țiriac Bank este primul partener care s-a alăturat proiectului „Salvați Marele Ecran” printr-o sponsorizare de 7000 de Euro, necesară pentru a face din Depozitul de Filme un spațiu viu, unde se vor putea organiza evenimente culturale în aer liber. Depozitul va fi inaugurat în data de 8 august, odată cu festivalul Colours of Cluj, ce se va desfășura în perioada 08 – 10 august. Fondurile oferite cu generozitate de către UniCredit Țiriac Bank vor fi utilizate în scopul acoperirii cheltuielilor legate de igienizarea spațiului, toaletarea vegetației și amenajarea unui parc cu alei de acces din lemn și pietriș, racordarea la rețeaua de curent electric, delimitarea și îngrădirea zonei. De asemenea, vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii, vom începe reabilitarea unei hale aflată în incinta Depozitului și vom amenaja spații comune destinate organizării unor evenimente diverse.

Suma colectată din campania de strângere de fonduri va fi utilizată în scopul pregătirii spațiului pentru găzduirea unor evenimente precum proiecții, ateliere, concerte, expoziții sau spectacole de teatru, care să facă din Depozitul de Filme un nou punct pe harta culturală a orașului și un loc de recreere în primul rînd pentru comunitatea locală.

Depozitul de Filme, fost depozit al RADEF RomâniaFilm, este astăzi un spaţiu dezolant care poate deveni în timp, atât prin potenţialul său de spaţiu alternativ de cultură urbană, cât şi prin valoarea sa istorică, un spațiu potrivit pentru dezvoltarea primului muzeu al filmului din Romania.

UniCredit Țiriac Bank este o bancă europeană de top ale cărei activități de susținere cultural-artistică pun un accent deosebit pe zona artelor vizuale, acoperind totodată domeniul muzical și al literaturii, în spiritul tradiției Grupului UniCredit. Componenta cultural-artistică a strategiei de etică și responsabilitate a băncii se concretizează în implicarea sa în proiecte pe termen lung, pe care le finanțează în calitate de partener principal.

„Salvați Marele Ecran!” urmăreşte stoparea fenomenului de dispariție a cinematografelor, precum și crearea unei rețele de săli moderne, digitalizate, pe tot cuprinsul țării, astfel încât, în următorii 10 ani, fiecare oraș cu peste 20.000 locuitori să aibă cel puțin un cinema funcțional. În prezent, România este țara europeană cu cele mai puține ecrane raportat la numărul de locuitori. Dacă, în 1990, existau aproximativ 450 de cinematografe, astăzi au supraviețuit mai puțin de 30. 78% din orașe nu au niciun cinematograf funcțional.

Alături de transformarea fostului Depozit de Filme din Cluj-Napoca, campania „Salvați Marele Ecran!” continuă prin platforma online interactivă www.salvatimareleecran.rocare cartografiază toate sălile de cinematograf din rețeaua aflată în proprietatea statului și prin acțiunile următoare de reactivare a rețelei cinematografice din România. Cinematografele fac parte din patrimoniul cultural al țării și trebuie protejate, iar platforma își propune să reînvie obiceiul mersului la cinema și să-i facă pe spectatori și pe cei responsabili mult mai conștienți de importanța și valoarea cinematografiei.

Inițiativa care vizează salvarea Depozitului de Filme este realizată în parteneriat cuAsociația Film și Cultură Urbană, co-organizatorul celei de-a 13-a ediții a TIFF și organizatorul festivalului Colours of Cluj.

Mulțumim băncii partenere – UniCredit Țiriac Bank și susținătorilor campaniei TIFF salvează Depozitul de Filme pentru faptul că au făcut alături de noi primii pași pentru amenajarea acestui spațiu. Un oraş nu este doar o sumă de bulevarde şi clădiri, ci este o comunitate, un spaţiu în care avem nevoie să ne asumăm valorile, să contribuim fiecare la felul în care Clujul este perceput din punct de vedere cultural”, au transmis iniţiatorii campaniei.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj