12 februarie, o zi plină pentru poliţiştii clujeni. Sancţiuni aplicate, percheziţii dar şi condamnaţi prinşi şi îchişi

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
politia
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

În 12 februarie a.c., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţişti de la structuri de ordine publică, rutier, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi, substanțe periculoase, criminalistic și acțiuni speciale au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităților urbane, dar și în mediul rural.

În urma acţiunilor, au fost constatate 10 infracţiuni (judiciare, economice şi de altă natură). Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 458 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 90.000 de lei.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 337 sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 29 permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

În domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii economice au fost derulate activităţi specifice, fiind efectuate 154 de controale.

Astfel, au fost verificate 51 societăţi comerciale şi 103 persoane fizice care desfăşoară activităţi de comerţ.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale și au ridicat în vederea confiscării produse în valoare de peste 100.000 lei.

 ***

În 12 februarie a.c., între orele 06:00-12:00, a fost executată o actiune pe raza comunei Așchileu, județul Cluj, pentru combaterea furturilor din locuințe.

La actiune au participat 26 polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla și 7 luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii au realizat 7 percheziții domiciliare pe baza mandatelor emise de Judecătoria Gherla, iar de la locuințele persoanelor percheziționate au fost ridicate mai multe bunuri, obiecte provenite din furturi și a căror proveniență nu putea fi dovedită, cum ar fi drujbe, mașini de găurit, flex-uri, cabluri electrice, telefoane mobile, televizoare, hamuri, DVD player, monitoare, boxe audio,

scule, etc.

În urma activităţilor de cercetare penală efectuate au fost identificați doi tineri, de 18, respectiv 14 ani, din comuna Așchileu, județul Cluj care, în perioada 2014-2015 ar fi sustras din mai multe locuințe din localitate diferite sume de bani și bunuri, prejudiciul fiind estimat la peste 12.000 lei.

Polițiștii continuă cercetările în cauză, sub coordonarea procurorului de caz.

De asemenea, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 61 / 1991 republicată, privind ordinea și liniștea publică și au desfășurat cercetări privind alte 7 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

***

În 12 februarie a.c., în jurul orei 09:00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Postului de Poliție Comunal Gilău, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au acționat pe raza comunei Gilău, județul Cluj, fiind depistate două persoane, de 42, respectiv 43 ani, din localitate, care se sustrăgeau executării pedepsei închisorii.

Pe numele acestora erau emise mandate de executare a pedepsei închisorii pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare, fiind condamnate de Tribunalul Sălaj la 5 ani închisoare.

Persoanele au fost escortate și depuse în penitenciar.

***

În 12 februarie a.c., în jurul orei 17:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un tânăr de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu pe str. Nicolae Titulescu, din Dej, județul Cluj, autoturismul fiind neînmatriculat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat ” faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

***

În data de 12 februarie a.c., în jurul orelor 09.30, cu ocazia acțiunii desfășurată în Piața Agroalimentară Centrală din municipiul Turda, polițiști din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat o femeie de 40 de ani, din localitate, care deținea asuprea sa cantitatea de 3.800 țigarete marca cu timbru de Moldova și 980 țigarete cu timbru duty-free, cu scopul de a le comercializa ilegal.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 86 din 2006, iar țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

***

În 12 februarie a.c., în jurul orei 23:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda, au depistat un bărbat de 37 ani din localitate, în timp ce conducea autovehiculul pe DJ 107 L, pe raza comunei Sănduleşti, județul Cluj, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autovehiculul este neînmatriculat, iar conducătorul auto acesta nu posedă permis de conducere.

De asemenea, conducătorul autovehiculului a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” fapte prevăzute şi pedepsite Codul penal.

***

În 13 februarie a.c., în jurul orei 00:30, polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, care acționau în filtrul rutier instituit pe strada Maramureșului, au depistat un bărbat de 41 ani din municipiul Cluj-Napoca care transporta cu autoutilitara cutii și saci cu mărtișoare pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi s-a dispus confiscarea a peste 51.000 bucăți mărțișoare, în valoare de peste 100.000 lei.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj