Ședință Consiliu Local Floresti – 25 octombrie 2017. Supărat pe cererile de revocare ale Prefectului, primarul a găsit soluția pentru a fenta Legea.

cl floresti 2Consiliul Local Florești s-a întrunit în ședință ordinară, astăzi, 25 octombrie 2017. Deranjat fiind de faptul că Prefectul a cerut revocarea mai multor hotărâri din cauza lipsei transparenței decizionale, primarul are în intenție să ocolească legea astfel că le-a spus consilierilor că va face mai multe ședințe extraordinare (sau cel puțin pentru proiectele importante), în felul acesta nu vor fi obligatorii nici ședințele pe comisii, dar nici publicarea proiectelor de hotărâri în termenul de 30 de zile, prevăzut de Lege. (Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica )

La ședință au fost prezenți 18 consilieri locali (a lipsit consilierul UDMR, Istvan Szekely), iar primele două proiecte de pe ordinea de zi au fost retrase la cererea inițiatorilor pentru o mai bună pregătire.

cl florestiLa ședința pe comisii de ieri (n.red. 24 oct.2017) primarul comunei le-a spus consilierilor prezenți că din cauza celor care doresc sa știe ce cuprind proiectele de hotărâre și respectiv publicarea lor pe site-ul instituției în termenul prevăzut de Lege și care cer Prefectului să revoce hotărârile adoptate fără respectarea Legii, va organiza mai multe ședințe extraordinare și în acest fel, hotărârile nu vor mai putea fi atacate de Prefect pe motiv că nu au fost publicate în termen de 30 de zile. Acest lucru ne-a fost confirmat de către mai mulți consilieri locali. De menționat este faptul că aceste ședințe extraordinare nu obligă la organizarea ședințelor pe comisii și sunt anunțate într-un termen mult mai scurt. Cu toate acestea, Consiliul Local Florești este obligat să se întâlnească în ședință ordinară o dată pe lună. Acest lucru nu doar că va împiedica aducerea la cunoștința publică a proiectelor de interes local, dar va împiedica și buna desfășurare a Consiliului Local. Să nu uităm de câte de câte ori consilierii s-au plâns  că nu au informațiile necesare pentru aprobarea proiectelor. Mai mult, s-au plâns în repetate rânduri și de faptul că sunt anunțați într-un timp prea scurt și cu greu ajung la ședințe.

La ședința publică de astăzi, consilierul local PSD, Doru Matei a avut o intervențeie în intenția de a-l ruga pe primarul comunei să nu se facă abuz de ședințele extraordinare pentru că cetățenii trebuie să știe ce urmează să fie aprobat de către Consiliul Local.

Ei bine, primarul nu a negat că ar fi spus acest lucru dar în ședința publică a întors puțin situația. Mai mult, a și anunțat următoarea ședință extraordinară. Ar fi interesant de aflat motivul pentru care au revocat consilierii hotărârile la cererea Prefectului, dacă acesta din urmă nu are dreptate.

cl floresti 1Se convoacă ședința ordinară a Consiliului Local Floreşti, pentru data de 25 octombrie 2017, ora 16,00 la sediul Consiliului local din strada Avram Iancu, nr. 170, cu următorul proiect al ordinii de zi :

1. Proiect de hotărâre privind creșterea eficienței informării publice asupra autorizării construirii de imobile, inițiator Jurco Eugen consilier local.

2. Proiect de hotărâre pentru definirea ca elemente prioritare de siguranță publică a spațiilor verzi, agrement, sportive, a parcurilor și a locurilor de joacă pentru copii, inițiatori Vaida Florentina și Jurco Eugen consilieri locali .
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru – ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE UN IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME S+P+2E” – loc. Floresti, str. Sub Cetate, FN, beneficiar Gherman Ioan, inițitor primar Șulea Horia-Petru. (Proiectul nu a trecut)
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE UN IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE D+P+2E – loc. Floresti, str. Stejarului, FN, beneficiar SC TENANGO SRL,inițitor primar Șulea Horia-Petru. (Proiectul a trecut cu 12 voturi pentru)
5. Proiect de hotărâre privina aprobarea documentației pentru ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE UN IMOBIL DE LOCUINȚE COLECTIVE CU REGIM DE ÎNĂLȚIME P+E+Er – loc. Floresti, str. Prof. Dumitru Mocanu, FN, beneficiar Lăpuște Iuliana Maria , inițitor primar Șulea Horia-Petru. (Proiectul nu a trecut. 5 consilieri au votat pentru)
6. Proiect de hotărâre privina aprobarea documentației pentru ELABORARE P.U.Z. – CONSTRUIRE ANSAMBLU DE 5 IMOBILE DE LOCUINTE COLECTIVE 2 IMOBILE CU REGIM DE INALTIME D+P+3E SI 3 IMOBILE CU REGIM DE INALTIME D+P+4E+Er – loc. Floresti, str. Somesului, FN , beneficiar SC TSI INVEST SRL,inițitor primar Șulea Horia-Petru. (Proiectul nu a trecut. 6 consilieri au votat pentru)
cl floresti 47. Proiect de hotărâre privina aprobarea documentației pentru ELABORARE P.U.D. – CONSTRUIRE UN IMOBIL DE LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME D+P+2E+Er, IMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI SI BRANSAMENTE LA UTILITATI – loc. Floresti, str. VALEA GARBOULUI, nr. 3, beneficiar DAN MARIANA ZOICA si BĂLAJ MIHAELA,inițitor primar Șulea Horia-Petru. (Proiectul a trecut cu 4 abțineri)
8. Procedură prealabilă formulată de către Instituția Prefectului Județul Cluj prin care se solicită revocarea HCL nr. 100/31.08.2017. (Revocarea nu a trecut. )
cl floresti 39. Procedură prealabilă formulată de către Instituția Prefectului Județul Cluj prin care se solicită revocarea HCL nr. 102/ 31.08.2017. (Revocarea a trecut)

10. Procedură prealabilă formulată de către Instituția Prefectului Județul Cluj prin care se solicită revocarea HCL nr. 103/ 31.08.2017.(Revocarea a trecut)
11. Procedură prealabilă formulată de către Instituția Prefectului Județul Cluj prin care se solicită revocarea HCL nr. 104/ 31.08.2017.(Revocarea a trecut)
12. Diverse.

PRIMAR,
Şulea Horia – Petru

 

 

Citește și:

Prefectul cere revocarea a patru hotărâri ale Consiliului Local Florești din cauza lipsei transparenței decizionale în administrația publică.

Cluj24h 728x90