AVE MARIA – Scena Urbană – Cimitirul Central Cluj-Napoca

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Sursa foto: www.facebook.com
Sursa foto: www.facebook.com

invităm luați parte la ceea ce a devenit deja tradiție în seara de 1 noiembrie, sau de Luminație, așa cum este cunoscută în Ardeal: concertul de opera diCimitirul Central/Házsongárd! Organizat, pentru al treilea an consecutiv, de ScenUrbană, concertul va avea loc miercuri, 1 noiembrie, de la ora 18.00, și va fi  susținut de orchestra și corul Opera Group Project”, sub bagheta dirijoruluVlad Eniu și în regia Inei Hudea. Vor fi aproape 2 ore de interpretări excepționale  din Verdi, Mozart, Schubert, Anton Pann, Bach, reunite sub genericul-umbrela ”Ave Maria”.

AVE MARIA – Concert
1 Noiembrie – ora 18:00
Orchestra și corul: Opera Group Project
Vlad ENIU – Dirijor, Pregătirea muzicală
Ina HUDEA – Regia artistică
PROGRAM:
Tatăl nostru – Alexandru Mânzat
Mozart Requiem: Lacrimosa, Ave Verum Corpus
Ave Maria Bach/Gounod – Alexandra Hordoan
Agnus Dei -A.Ramirez – Tudor Bărbos
Ave Maria – Franz Schubert – Sara Mihali
Rugăciune – Alexandra Hordoan
Puccini – Intermezzo
A. Ramirez – Missa Criolla: Kyrie – Alexandru Mânzat
Johann Sebastian Bach – Aria
Balerini: Sebastian Vlad, Ianc Florin, Ripa Alin, Hosu Sergiu
Costume: Vlad Bulga
Tot sub același nume se desfășoară sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 12.00, un tur ghidat al cimitirului: EXPLICAREA GESTULUI ARHITECTURAL PRIN |ÎN| SEMN FUNERAR. Turul va fi condus de șef lucrări dr. arh. Dan-Ionuţ Julean, din  cadrul Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Cluj, pe baza hărții inedite realizate de arhitecți, o hartă a personalităților din diverse domenii (scriitori, artiști, oameni de știință, politicieni, sportiv) care odihnesc în acest loc.
Avem același laitmotiv ca și anul trecut: Ave Maria. Pentru că i-a impresionat pe ti cei prezenți în Cimitirul Central de Luminație, pentru că au venit ei către noi să ne întrebe când mai organizăm exact la fel”. Pentru că emia  transmisă s-a amplificat de la un an la altul, de la Requiem, primul eveniment  desfășurat de Scena Urbană în Házsongárd, în 2015, la Ave Maria de anul trecut. Este un alt fel de a descoperi un loc încărcat de povești, într-o zdedicate până la urmă acestor povești școmunității din care ele provin, Luminația, sau Ziua Morților. Începem să intrăm în atmosfeîn weekendul  dinainte, prin parcurgerea ineditului tur ghidat, și culminăm cemia în stare pură din seara de 1 noiembrie: arii din opere angelice cântate în solemnitatea misterioasă a acestui loc, cimitirul”, spune arhitectul Daniela Maier,  coordonator al proiectului și iniatorul Scenei Urbane, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România- filiala Transilvania.

Proiectul ”Ave Maria” este organizat de Scena Urbană, un grup multidisciplinar în cadrul Ordinului Arhitecţilor din România Filiala Transilvania, coordonat de arhitect Daniela Maier, vicepreşedinte OART, care are ca scop reactivarea spaţiilor urbane şi redarea acestora comunităţii.
Scena Urbană foloseşte arta, activităţile sportive, ateliere şi intervenţii de landart pentru exemplificarea potenţialului cultural şi educaţional al spaţiilor urbane slab valorificate, cu readucerea acestora pe harta obiectivelor cultural-active ale Clujului.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj