Exclusiv! Ce ascunde Şulea despre drumul de legătură ca să nu piardă voturi la alegeri?

horia suleaNu este o noutate traficul infernal din Floreşti. Vedem asta în fiecare zi şi din păcate problema este din ce în ce mai gravă. Primarul comunei Floreşti a apărut în presă cu toate variantele posibile pentru a încerca să rezolve problema (sensuri giratorii, sisteme de semaforizare inteligentă şi chiar benzi reversibile precum şi promisiunea unui drum de legătură). Doar că alegerile locale se apropie cu paşi repezi, actuala conducere a administraţiei publice locale a încercat şi încă încearcă să nu îşi piardă alegătorii mai ales că soluţiile de până acum s-au dovedit a fi un eşec. Şi nu, nu pentru că spun eu ci din simplul motiv că o spun cei direct afectaţi şi care îşi petrec ore în trafic ca să ajungă la Cluj-Napoca sau acasă.

Singura soluţie o reprezintă realizarea unor drumuri noi care să facă legătura cu municipiul, dar după mai bine de trei ani în care atât Boc cât şi Şulea au dormit, acum că vin alegerile îşi dau mâna în proiecte ce mai au nevoie poate de vreo două mandate ca să înceapă.

Primarul din Floreşti ascunde adevărul floreştenilor şi îi amăgeşte cu promisiuni 

Pentru ca să le arate cetăţenilor că încearcă, le-a trântit un drum execrabil de care mulţi se plâng iar alţii nu îl folosesc pentru a nu-şi distruge maşinile. Apoi, insistă să ia credit bancar, să faca licitaţii peste licitaţii şi demareze toate procedurile de licitaţii pentru drumul de legătură cu municipiul Cluj-Napoca deşi ştie că nu poate să îl realizeze. Floreştenii rămân cu datoriile la bancă dacă va fi accesat creditul bancar. 

De ce spun asta? Din simplul motiv că situaţia nu face decât să se repete, iar legea este doar una. Vă reamintesc pe scurt de situaţia terenului din fostul poligon al MApN. De câtă vreme a vrut primăria să îl ia în administrare? De câţiva ani. Legea Ministerului Apărării ne spune clar că terenurile statului nu se înstrăinează. MApN şi-a dat acordul pentru utilizare dar este necesară şi o hotărâre a Guvernului lucru ce nu se va întâmpla pentru că dacă se va întâmpla nu va însemna decât o încălcare a legii. Terenul nu va fi dat în administrarea primăriei sau cel puţin nu prea curând, însă este un subiect ce va aduce voturi şi prin urmare primarul îi amăgeşte pe floreşteni.

Exact aceeaşi situaţie se petrece şi în cazul drumului de legătură care va trece pe terenul MApN numai că de data asta răspunsul ministerului este unul dur. Un NU cât se poate de clar şi convingător. Dar când a spus asta edilul locuitorilor? Niciodată.

Primarul ştie din martie 2015 că nu are acordul MApN şi totuşi insistă să spună că are acordul ministerului. Nimic mai fals.mapn drum

La una dintre şedinţele Consiliului Local Floreşti de la sfârşitul anului 2015, un consilier UDMR a întrebat acest lucru, dacă MApN este de acord şi va permite construcţia drumului pe terenul lor iar primarul a răspuns că totul este în regulă şi că se va rezolva şi acest aspect.

Ei bine se pare că MApN îl contrazice de aproape un an. Cum era să spună primarul treaba asta în an electoral? Ar fi însemnat sinucidere politică pentru el mai ales că acest drum este dorinţa cea mai mare a floreştenilor.

Răspunsul reprezentanţilor ministerului arată clar refuzul lor. Mai mult Primăria comunei Floreşti ştie acest lucru din martie 2015. Câţi consilieri locali ştiau asta? Poate că prea puţini dar cu toţii au aprobat toate proiectele de hotărâre venite din iniţiativa primarului legate de acest subiect. Iar acum intervin alte probleme.

A shimbat primarul proiectul şi nu a spus nimănui nimic? Dacă da, de ce nu a spus asta şi dacă nu, atunci tot poiectul „a murit”.

solicitare primarieNu ştim dacă proiectul acesta a suferit modificări sau nu, primarul nu a vorbit nicăieri despre asta. A ascuns de anul trecut faptul că ministerul nu şi-a dat acordul şi chiar dacă şi l-ar fi dat, tot am fi ajuns la mâna unei hotărâri de Guvern. Dar de ce l-ar interesa pe Guvern un amărât de drum de la Floreşti declarat prin hotărâre de Consiliu Local ca fiind de importanţă locală?. Nu e treaba lui, dar e terenul statului cel peste care drumul nu va putea trece. A fost shimbat proiectul, traseul, licitaţii? Nu ştim nimic. O solicitare în acest sens am lansat către Primăria comunei Floreşti.

Nu mă aştept să mi se răspundă, dar dacă nu au fost făcute modificările necesare, nu ar însemna cumva o reluare a proiectului de la zero, licitaţii, proiectare, etc?  Răspunsul MApN tocmai a demontat toate declaraţiile primarului din presa clujeană.