[Video] Interviu cu Mihai Seplecan- Înainte şi după funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj

0
451

Mihai SeplecanAles vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar, Mihai Seplecan a acordat un interviu redacţiei cluj24h.ro. În cadrul interviului au fost abordate subiecte din domeniul administraţiei locale precum şi politică.

De 14 ani în politică, un lider înnăscut, îi place să fie înconjurat de oameni- Scurt istoric politic

Am intrat în politică la începutul anului 2000 ca membru al Partidului România Mare. Mi-a plăcut de mic să fiu înconjurat de oameni. Am vrut să ajung în Poliţie. Am dat testul psihologic, l-am luat, dar din cauza unor probleme medicale la genunchi nu am mai trecut testul la Academia de la Bucureşti şi la îndrumarea unei vecine, am venit şi m-am înscris în PRM.  Apoi am fost consilierul domnului Funar, ulterior am ajuns consilier al domnului Călian şi am urcap pas cu pas ca şi în viaţa de zi cu zi. La începutul lui 2005 am luat decizia politică de a veni la un partid de dreapta. M-am dus la Alin Tişe şi i-am spus că vreau să facem echipă. Mi-a spus că m-ar dori în echipa lor, dar nu s-a putut pentru un om care a venit pe ultima sută de metri. Am mers cu tupeu la Marius Nicoară. A fost de acord şi m-a luat lângă domnia sa, aşa am început să cresc. Practic sunt în Consiliul Judeţean undeva începând din 2005.

Mihai Seplecan: „Nu contează cine face acea majoritate, important e ca ea să existe, iar proiectele începute la Consiliul Judeţean să continue”

„Problemele cum ar fi: groapa de gunoi, aeroportul, drumurile judeţene, Ic Ponor, Spitalul regional de Urgenţă să meargă mai departe, indiferent că Seplecan va conduce, Vakar, Oleleu sau Husard să zicem, ca să fie de la fiecare partid, sau domnul Cătărig. Important este că există o majoritate care îşi asumă proiectele, iar cetăţenii cât vor avea dreptul să voteze vor vota cum vor crede de cuviinţă, dar până atunci trebuie să respectăm această majoritate”.

Mihai Seplecan mărturiseşte faptul că îşi doreşte să fie desemnat candidat din partea PNL la următoarele alegeri, iar după discuţiile cu partenerii din alianţă îşi doreşte să devină candidatul comun. Mai mult de atât, acesta este convins că va beneficia de sprijinul primarilor PNL, PDL şi UDMR.

Cine vine şi cine pleacă din funcţiile instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean?

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj a vorbit şi despre cei care s-au ales cu funcţii de când este Mihai Seplecan la cârma judeţului, cât şi despre cei luaţi în vizor şi care sunt la un pas de a fi destituiţi din funcţii: Mircea Avram, Dan Tămaş, Valentin Lungu şi Mircia Giurgiu.

 

Orice voi face în Consiliul Judeţean va fi transparent şi legal

De ce a cerut Mihai Seplecan suspendarea verificărilor Corpului de Control al Premierului României?