Prefectul caută soluţii împreună cu locuitorii din Beliş pe tema exploatării pădurilor

PadurariAzi, 12 august 2014, Prefectul Judeţului Cluj s-a întâlnit cu cetăţeni ai comunei Beliş pentru a încerca soluţionarea conflictului apărut în urma controalelor pe care instituţiile statului le-au început în zonă. La întâlnire au participat alături de prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan şi subprefectul judeţului Cluj, Dan Codrean, primarul comunei Beliş, reprezentanţi ai IPJ Cluj, Jandarmeriei, Direcţiei Silvice, ITRSV şi ai Ocolului privat Valea Ierii, ocol care administrează pădurea din zonă.

Cetăţenii din Beliş au sesizat faptul că din cauza controalelor pe care autorităţile le-au început, ei nu mai pot exploata masa lemnoasă la care au dreptul în mod legal şi pe care primăria Beliş l-a scos la vânzare. Totodată, cetăţenii au contestat şi prezenţa în teren a petiţionarilor la momentul efectuării controalelor.

La finalul întâlnirii prefectul judeţului Cluj a cerut celor prezenţi ca pentru a detensiona situaţia, cei care fac parte din echipele de control să stabilească împreună cu primăria care sunt partidele din care localnicii exploatează masă lemnoasă în mod legal pentru a-i lăsa să exploateze în această perioadă a anului. Prefectul a solicitat Direcţiei Silvice disponibilizarea unor cantităţi suplimentare de masp lemnoasă pentru cetăţenii comunei Beliş.

Precizăm că prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a început încă din 2012 să oprească tăierile ilegale din zona de munte şi a cerut sprijinul autorităţilor locale şi centrale în această luptă cu cei care au exploatat ilegal pădurile din judeţul Cluj.

Articole Noi