Un clujean a câştigat cea de-a 8-a ediţie a evenimentului „Traversarea Tarniţei”

traversarea tarntei 1Traversarea Tarniţei, eveniment aflat deja la cea de a 8-a ediţie a avut loc şi în acest an în data de 9 august 2014. În concurs au fost înscrise 126 persoane din toate colțurile țării, 69 la proba de 1500m și 57 la proba de 6500m. La start s-au prezentat și au luat startul 61 persoane la proba scurtă și 51 la proba lungă, 2 concurenți abandonând cursa.

Printre concurenți s-au numărat Călin Chiprianov, unul din cei primii 2 români care au traversat anul trecut Strâmtoarea Gibraltar, precum și mulți înotători si triatloniști legitimați dintre care amintim pe Artimon Alin, Ioniță Nicolae, Reus Alin și alți sportivi legitimați la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. Proba de 1500m a fost câștigată detașat de clujeanul Cosmațchi Călin.

Startul s-a dat la ora 10 pentru proba de 1500m și la ora 11 pentru proba de traversare a întregului lac. Sosirea participanților la proba lungă a debutat cu Artimon Alin, urmat la 30 secunde de Ioniță Nicolae, după o luptă strânsă de peste o oră în care s-a înotat cot la cot. Timpii celor doi concurenți au fost 1h 27 minute și 47 secunde și 1h 28 minute și 14 secunde.

Sosirea participanților a fost organizată pe un ponton mobil aflat la coada lacului pentru a ușura ieșirea concurenților din apa de 22 grade Celsius.

Participanții au primit tricoul inscripționat cu sigla evenimentului, o cască de participare, o medalie și o porție de mâncare la sosire, urmând să își descarce singuri diploma de participare de pe site-ul evenimentului. Pentru primii clasați, organizatorii au oferit cupe și medalii.

Cei 6 coordonatori ai echipelor de voluntari au primit tricouri inscripționate cu sigla evenimentului și un certificat de recunoaștere a efortului depus.

Rezultatele pe categorii de vârstă, precum și fotografii din timpul evenimentului au fost puse la dispoziția participanților imediat după terminarea competiției pe site-ul: www.traversareatarnitei.ro.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi