Ziua Păsărilor la Cluj: activităţi ornitologice pentru copii şi tur de observare a păsărilor

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

DSC_0003În acest an, Societatea Ornitologică Română sărbătorește Ziua Păsărilor la Cluj-Napoca sâmbătă, 28 martie 2015. Acest eveniment se adresează tuturor iubitorilor de păsări și natură, cu două tipuri de activităţi, care se vor desfăşura în paralel.

Pentru cei avansați în cunoașterea păsărilor sau dornici de o plimbare în natură organizăm un tur ornitologic în Pădurea Hoia. Principala activitate de aici este observarea păsărilor cu ajutorul instrumentelor optice: binoclu și lunetă. Pentru identificarea tuturor speciilor este folosit determinatorul de păsări, cartea de căpătâi a tuturor ornitologilor şi birdwatcherilor.

Specialiştii SOR Cluj Napoca vor aduce binocluri şi lunete, dar este posibil ca acestea să nu fie de ajuns. De aceea, participanţii sunt rugaţi să îşi aducă şi ei propriile binocluri. Turul ornitologic va începe de la ora 10,00 din fața Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

DSC_0005 DSC_0014Partea a doua a evenimentului este dedicată copiilor. Pentru cei mici organizăm o serie de activități pentru o mai bună cunoaștere a păsărilor, tot sâmbătă, 28 martie. Acţiunile demarează de la ora 10,00 în Parcul Central din Cluj-Napoca, zona Cazinoului, în aer liber. Aici, micuţii vor avea ocazia de a observa păsările cu binoclul şi de a afla informații interesante despre comportamentul păsărilor.

Specialiştii SOR Cluj Napoca vor avea cărți cu păsări pentru determinarea speciilor observate, atât în limba română, cât și în limba maghiară, jocuri de determinare a păsărilor, planșe de colorat, planșe pentru măști și zmee. De asemenea, pentru cei mici este organizat şi un concurs de desene intitulat ”Vestitorii Primăverii”.

DSC_0013 DSC_0008

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj