UPDATE :[Foto] Aşa se face curăţenia de primăvară la Floreşti?? Cum să dai foc la o suprafaţă imensă de teren?

teren arsUn locuitor al comunei Floreşti a transmis redacţiei Cluj24h.ro un set de fotografii în care ne arată cum o suprafaţă mare de teren a fost curăţată de gunoaie prin ardere. Un gest cât se poate de urât dacă stăm să ne gândim că proprietarilor de terenuri le este interzis să ardă gunoaiele strânse după curăţenie.

„Ca sa vezi cum se face curăţenia de primăvară în Floreşti, zona Cetatea Fetei. Au dat foc la aproape 1 kmp. Mă întreb cum e cu PSI-UL şi cu protecţia mediului. O bătaie de joc.  Asta au făcut oamenii trimişi de primărie. A fost treabă „profi”. Nu ar fi îndrăznit niciun cetăţean să dea foc la o aşa suprafaţă imensă. Vor să facă în acea zonă teren de picnic. Le-a fost lene să curete zona, normal”, ne-a declarat cetăţeanul care n-a trimis pozele.

Redacţia Cluj24h.ro a transmis deja o solicitare în baza Legii 544/2001 către Primăria comunei Floreşti pentru a afla dacă într-adevăr această suprafaţă de teren este a primăriei şi de ce sau cine a făcut o astfel de curăţenie. Vom reveni cu răspunsul instituţiei dacă acesta va fi oferit.

Update: Redacţi a întrebat instituţia dacă este acesta terenul Primariei?, dacă este terenul pe care se va realiza spatiul de picnic? şi dacă a fost cineva sanctionat pentru acest lucru? Reprezentanţii Primăriei Floreşti au răspuns solicitării astfel:

„Buna ziua

1. DA

2. DA
3. NU. Astfel de igienizari sunt permise, cea in cauza efectuandu-se respectandu-se prevederile legale si de control si asigurare.
O zi buna,
Cabinet primar Horia Sulea”
solicitare raspuns

teren ars 11 teren ars 10

teren ars 9 teren ars 8

teren ars 5 teren ars 3

teren ars 2 teren ars 1

 

 

2 COMENTARII

  1. Adevarul este ca cei din Primaria Floresti sunt niste incompetenti. In primul rand pentru raspunsul dat, iar apoi ar fi trebuit sa stie ca in nicio tara civilizata nu se face asa ceva. Cu cata seninatate recunosc ce au facut. In felul asta tot la un nivel de jos vom ramane. Poate ca exact asta isi doresc, este clar ca nu vor sa fie un bun exemplu pentru cetateni asa ca precis la fel fac si ei.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi