ZILELE CULTURALE GERMANE LA UNIVERSITATEABABEŞ-BOLYAI

Gutenberg_1Asociaţia Studenţilor Vorbitori de Limba Germană Gutenberg organizează între 11 şi 15 noiembrie “Zilele Culturii Germane” la Universitatea Babeş-Bolyai. Cei interesaţi sunt aşteptati să ia parte la diferitele evenimente, ce au ca scop promovarea culturii şi limbii germane in România.

Zilele Culturii Germane îşi desfăşoară activitatea pe parcursul unei săptămâni, în timpul căreia participanţilor li se pune la dispoziţie un program variat. Marţi, 11 noiembrie, la ora 17 va avea loc o seara dedicată basmelor germane, în sala de festivităti a Forumului German. Evenimentul va fi prezidat de către Helga Gruschka und Karin Wedra, oaspeţi din Germania. Apoi, de la ora 21 Strada Universităţii va prinde lumină in cadrul Serii Felinarelor (punctul de întâlnire: numerele 7-8). Miercuri, între orele 16 şi 18 se va desfăşura un workshop dedicat copiilor preşcolari de la secţiile de limbă germană, profesorilor şi studenţilor la pedagogie, evenimentul  având loc la Facultatea de Litere. De la ora 20 Cinema Mărăşti va găzdui rularea filmului Paşaport pentru Germania în regia lui Răzvan Georgescu, acţiune desfăşurată în cadrul proiectului Temps d`Image, împreună cu Centrul Cultural German. Vizionarea se va încheia cu o rundă de discuţii asistată de către regizor. Joi, 13 noiembrie, va avea loc Festivalul de scurt metraje GUK, unde se vor urmării producţii oferitede către Forumul Cultural Austriac. Evenimentul se va desfăşura in Flying Circur şi va fi urmat de o petrecere. Sâmbătă, 15 noiembrie, va urma a doua parte a workshop-ului din cadrul Facultăţii de Litere, între orele 10 şi 14.

Organizaţia Gutenberg este prima organizaţie a studenţilor vorbitori de limbă germană, aceasta fiind înfiinţată în anul 2009. Printre scopurile organizaţiei se numără menţinerea şi dezvoltarea culturii germane. Acestui țel i se adaugă şi determinarea unei bune capacităţi de utilizare şi însuşire a limbii în rândul tinerilor, reuşind astfel să asigure propagarea acesteia atât în rândul nativilor, cat şi în cel al doritorilor de a o învăţa ca limbă străină. Pentru a asigura îndeplinirea acestor obiective organizația Gutenberg înteprinde un șir de proiecte locale, naționale și internaționale, ce doresc participarea în egală măsură a elevilor și studenților. Aceste proiecte urmăresc îndeplinirea la nivel practic și teoretic a scopurilor mai sus menționate.

Articole Noi