Vineri, clujenii îşi vor putea face teste de glicemie gratuit în cadrul campaniei “InfoDiabet”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
poster infodiabetOrganizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca desfăşoară în perioada 12-14 noiembrie 2014 campania “InfoDiabet”, proiect ce are ca obiectiv principal informarea publicului larg asupra factorilor de risc pentru diabetul zaharat  şi complicaţiile ce însoţesc această boală.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2000, existau în România mai mult de un milion de diabetici şi se estimează că până în 2030 numărul lor se va dubla. Şi mai alarmant este că aproape o treime dintre pacienţii care suferă de diabet zaharat nu sunt conştienţi de existenţa bolii.
Campania este menită să ofere publicului larg informaţiile şi educaţia necesară pentru a conştientiza pericolele pe care le poate aduce această boală. Totodată, ne dorim să aducem populației clujene, și nu doar celor care prezintă risc de boală, informaţiile necesare privind îngrijirea şi autocontrolul acestei boli.
Activităţile ce se vor desfăşura în cadrul campaniei „InfoDiabet” vizează conceptul de informare a populaţiei asupra gravităţii acestei boli la orice nivel de vârstă.
Activităţi desfăşurate pe perioada campaniei:
–           Începând de miercuri, 12 noiembrie, pe toată durata campaniei vor avea loc prezentări informative în cadrul Colegiului Național George Barițiu, Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, Liceului Teoretic Avram Iancu, susținute de către studenți ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.
–           Joi, 13 noiembrie, în intervalul orar 10:00 – 14:00, în holul Amfiteatrului Simiti (Str. Ion Creangă nr. 12 ) va avea loc o activitate de informare a studenților din cadrul facultății cu ajutorul diferitelor materialelor informaționale.
–           Tot joi, 13 noiembrie, începând cu orele 18:00, în Sala Multimedia, strada Victor Babeș nr. 8, va avea loc conferința susținută de Conf. dr. Ioan Vereșiu, cu tema Complicațiile diabetului – discuții pe baza unor cazuri.
–           Vineri, 14 noiembrie, orele 9:00 – 15:00, la Casa de Cultură a Studenților, vor avea loc testări de glicemie, măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea procentului de grăsime din organism. . Voluntarii campaniei vor oferi sfaturi corespunzătoare pentru îmbunătățirea stilului de viață și vor distribui materiale informaționale cu privire la cauzele și factorii de risc pentru diabetul zaharat.
–           Tot vineri, orele 15:00-17:00, în Piața Unirii, va avea loc un Flash-mob – cerc albastru din baloane.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj