Aurelia Cristea: „Iohannis nu cunoaște realitățile societății românești”

Aurelia Cristea PSD FlorestiPreședintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, își exprimă îngrijorarea asupra ultimelor apariții publice ale candidatului ACL și consideră că acesta nu cunoaște societatea românească. 

„Haideți să ne gândim puțin. Klaus Iohannis ne-a arătat în aparițiile sale televizate că nu știe cât este salariul minim pe economie, nu cunoaște județele țării noastre și nu știe ce înseamnă o pensie decentă în România!Ţinând cont de faptul că este singurul primar de municipiu din România care, în 14 ani de activitate, a participat o singură la festivitățile dedicate zilei noastre naționale, zilei drapeluluiRomâniei și imnului național, mă întreb cum este posibil ca o persoană care nu se identifică cu societatea românească să își dorească să ocupe prima funcție în stat?”, a declarat președintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea a mai arătat că la această atitudine incalificabilă se adaugă și mulțumirile pentru susținere aduse d-lor László Tőkés și Szilágyi Zsolt, persoane extremiste, care au obiective politice secesioniste declarate.

„Mă întreb cum va reuși Klaus Iohannis să fie garantul respectării Constituției, când acceptă sprijinul celor care vor încălcarea ei? Cum va reuși să fie un mediator, când se înconjoară de oameni care vor doar să ne dezbine?”

Președintele PSD Cluj-Napoca mai susține că, prin astfel de atitudini, Iohannis este departe de imaginea unui lider cu profil european:

„Doar uniți putem progresa ca țară în interiorul Uniunii Europene și ne putem arăta adevărata valoare. Nu avem nevoie de conducători care acceptă sprijinul unor extremiști și se identifică cu ei!”

În urmă cu o săptămână, după anunțarea rezultatelor finale ale turului 1 la alegerile prezidențiale, europarlamentarul maghiar Laszlo Tokes și-a declarat sprijinul pentru candidatul ACL, arătând că este convins că „Iohannis va rezolva idealurile secuilor din Transilvania.”

Articole Noi