[Video] Florești, ești atât de trist! Dezbatere cu scandal, aplaudaci și agitatori la comandă. Păcat

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

ferma pui 2Dezbaterea privind procedura de autorizare a fermei de pui BravInvest a fost un eșec total. Floreștiul putea să își argumenteze punctul de vedere dar a făcut o criză de nervi. Știu, e greșit să vorbesc referindu-mă la întreaga comunitate, dar încă mai sper că dacă nu suntem, putem să devenim o comunitate unită cu simț civic, cu argumente chiar dacă ieri nu toți au început să strige. Din păcate, mulți au ales să plece când au văzut ce se petrece. 

Trecând peste manifestările pe bază nervoasă ale unora, la dezbaterea organizată ieri în sala de sport din Cetatea Fetei au participat reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului și reprezentanți ai Primăriei Florești în frunte cu primarul, consilieri locali atât din mandatul actual cât și din cel trecut (cu scuzele de rigoare dacă am omis pe cineva, mentionez pe Dan Maier, Adrian Mic, Bogdan Pivariu, Cristolțan Camelia, Laar Andras, Albert Zoltan, Julien Muntean), dar și reprezentanți ai companiilor care dețin ferme (atât de la BravInvest cât și de la concurență care desigur, interveneau în scandal). Mai menționez că a fost prezent la dezbatere și Claudiu Salanță, arhitectul- șef al Consiliului Județean Cluj.

Scandalul a început de la listele de prezență, când unii au venit spunând că ei au crezut că vin la dezbatere să voteze dacă mai vor sau nu deschiderea fermei de pui mai sus menționată. Ei bine, listele erau strict pentru o prezență nicidecum pentru vot căci așa prevede procedura și liste sunt alăturate raportului final. Așa a început „dezbaterea”…

Directorul APM Cluj a încercat să le explice celor prezenți pentru ce sunt necesare listele. În încercarea de a explica punctul de vedere al APM Cluj, persoana responsabilă cu prezentarea a renunțat într-un final pentru că nu a avut cine vorbi și nici a fost lăsat de cei care au venit să țipe nu să dezbată un subiect. De precizat, cei care se aflau mai în spate, nu au auzit aproape nimic din „dezbatere” și nu pentru că nu funcționau microfoanele sau pentru că de sunet se ocupau reprezentanți ai Primăriei Florești ci pur și simplu pentru că microfoanele și mixer-ul s-au supărat pe cei de la Agenția pentru Protecția Mediului.
  

Efectul de turmă a funcționat.

„Agitatorii de serviciu” urlau ca din gură de șarpe când trebuia și „aplaudacii la comandă” și-au la făcut rândul lor datoria. Văzând că nu se poate discuta și nici dezbate subiectul pentru care a fost organizată dezbaterea, cel responsabil cu prezentarea și-a închis laptopul l-a băgat în geantă și s-a așezat la masă. Surprinzător, dar domnul director Crăciun a avut o răbdare de fier și nu s-a pierdut cu firea nicio secundă. S-a ajuns la întocmirea unei liste pentru a lua cuvântul așa că primii, bineințeles că au fost „agitatorii” care se văd în imagini. Pe de altă parte cei care au dorit să își expună un punct de vedere pertinent sau cel puțin argumentat, fie au fost fluierați, huliți fie au renunțat să mai spună ceva.
 
 

Primarul a luat la rândul lui cuvântul și și-a expus punctul de vedere bine cunoscut dar a amintit și de documentul trimis de Consiliul Județean Cluj împreună cu declarația președintelui, Alin Tișe spunând că autorizația de construire a abatorului de pui menționată în document, nu exită. Concret a fost vorba de numărul autorizației. Fie a fost o greșeală de redactare, fie Consiliul Județean a avut o informație greșită, asta pentru că în 2006 nicidecum n-au ieșit din Primăria Florești peste 7 mii de autorizații de construire. Asta înseamnă că autorizație pentru abator există însă nu cu numărul menționat în documentul CJ Cluj transmis către APM Cluj.

Așa s-a desfășurat întreaga dezbatere, dar care nu s-a încheiat cu vreo decizie. Floreștenii nu au primit confirmarea cum că ferma de pui Brav Invest nu va mai funcționa.

Revenim la finalul articolului cu un video integral. 

ferma pui ferma pui 7 ferma pui 5 ferma pui 3

ferma pui 2

 

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Un articol super mincinos. Am fost prezent, n`am fost acolo la comanda nimanui si s-a auzit aproape tot ce s-a spus. Totul a fost foarte prost organizat de la bun inceput, erau niste liste pe care puteai semna dar nu stiai ce anume semnezi, am fost personal sa intreb ce semnez, absolut nimeni nu avea grija de listele respective, oricine putea sa semneze si sa plece cu lista, dezordine totala. Intradevar, lumea a cam sarit repede sa strige jos ferma si trebuiau sa il lase pe X`ulescu de la Amareto sa vorbeasca, dar nu a fost regizat de nimeni si nu am aplaudat sau urlat la comanda nimanui. Sunteti penibili cu astfel de articole, dar se vede super clar de partea cui sunteti si de unde asteptati „cashcavalul”.

    • Domnule Adrian Tarau, articolul nu este cu si despre dvs. In articol se specifica faptul ca este vorba despre unii dintre cei prezenti, se specifica clar ca nu se refera la toti cei prezenti. Cu parere de rau, daca v-ati simtit in situatia relatata nu este problema noastra. Mai mult, va pot spune ca de liste se avea grija, in permamenta se afla langa masa un reprezentant al APM, faptul ca dvs nu ati stiut asta nu inseamna ca nu a fost cineva acolo sa aiba „grija” de liste. Nu in ultimul rand cred ca ati vazut reactii si in mediul online, ati vazut reactii si pe alte ziare, reactii care intaresc cele relatate de Cluj24h.ro Va multumim ca sunteti un cititor fidel.

  2. @Adrian. Tu ne faci mincinosi pe toti? Am fost si eu la dezbatere si eram in zona in care a stat primarul. L-am vazut cum radea ca ultimul **** de ce se petrecea la dezbatere. S-a dat singur de gol. Am vazut si cum manevrau butoanele ca sa nu se auda la microfon dar cand a vorbit primarul s-a auzit totul perfect. Am plecat scarbit de acolo. Cum spui tu ca s-a auzit? Esti slugarnicul lui Sulea? Ia-te de mana cu Horia Cristea si blonda aia. Noi daca vrem dezbatere civilizata suntem platiti de patronul fermei, atunci voi sunteti platiti de $ulea.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj