Întâlnire pentru evaluarea situației traficului rutier. Așteptăm o minune … ocolitoare

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
trafic
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a organizat miercuri, 19 octombrie 2016, o întâlnire pentru evaluarea situaţiei actuale a traficului rutier în Cluj-Napoca, dar şi intrările în municipiu dinspre Floreşti, Baciu, Apahida şi Feleacu.

Deoarece în ultima perioadă au fost tot mai multe sesizări ale cetăţenilor cu privire la traficul extrem de aglomerat din Cluj-Napoca, în special în intervalele orare în care părinţii îşi lasă şi îşi iau copiii de la gradiniţe şi şcoli, prefectul a decis organizarea unei întâlniri de lucru cu toţi factorii implicaţi. Astfel, au fost invitaţi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cluj, DAPPD din Consiliul Judetean Cluj, Serviciului pentru Siguranţa Circulaţiei Cluj Napoca, Sucursalei Regionale CFR, DRDP Cluj, CTP Cluj-Napoca şi primariile din Feleacu, Apahida, Baciu, Floreşti şi Gilău.

După o scurtă prezentare a situaţiei de fapt s-a concluzionat că până când proiectele centurilor de ocolire ale municipiului vor fi finalizate, trebuie să luate urgent câteva măsuri care parţial ar putea fluidiza traficul în zonele cu probleme. Măsurile care urmează să fie implementate la nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt semaforizarea trecerilor de pietoni de pe bdul Dorobanţilor şi din Piaţa Cipariu, actualizarea semaforizării inteligente (unda verde) de pe arterele principale, haşurarea unor intersecţii aglomerate (zona Melody, intersecţia str Bariţiu cu str Gh Doja). Totodată, se vor efectua lucrări de refacere a podului de intrare in Cluj-Napoca dinpre Baciu, pod pentru care DRDP Cluj are deja expertiza tehnică finalizată, iar în Baciu şi Gilău urmează să fie montate semafoare cu temporizare pentru pietoni.

De asemenea, în urma şedinţei, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a solicitat celor prezenţi ca aceste întâlniri să aibă loc trimestrial pentru a soluţiona rapid propunerile făcute şi pentru a evalua stadiul demersurilor instituţionale pentru centura metropolitană şi alte mari investiţii de infrastructură rutieră.

2 COMENTARII

  1. Da, domnilor primari, problema traficului din Cluj in Baci, se poate rezolva pe termen scurt foarte simplu, ma puteti contacta acasa la mine pe Calea Baciului 89,
    paraler Transilvaniei 19 Baciu, eventual aduceti si pe Surubaru care mi-a fost prieten din copilarie si fost coleg de servici,nu vreau sa fac abuz de cunostinta. In zona pe portiunea cu probleme nu trebuie facute retrocadari, trebuie investitii si regulaziri de proprietati, abuziv extinse.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj