[Video] Ceartă în Consiliul Local Floreşti: Căminul Cultural din Tăuţi, o nouă reabilitare? Cine face bani din asta?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
consiliu local floresti 1

Tăuți: consilierii locali ai comunei Floreşti s-au luat la ceartă astăzi. Pe ordinea de zi, o nouă modernizare a căminului cultural.

Pe ordinea de zi se afla un proiect ce presupunea întocmirea cererilor de finanţare PNDR 2014 – 2020.

O nouă modernizare pentru căminul cultural din Tăuți.

Acest proiect, dorea o nouă modernizare a căminului cultural din satul Tăuţi. Discuţiile aprinse pe acest proiect au adus şi acuzaţii foarte grave.

Concret, consilierii au avut spre aprobare:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea demersurilor în vederea întocmirii cererilor de finanțare pentru proiectul aferent programului PNDR 2014-2020 – Intocmire Studiu de fezabilitate și consultanță pentru obiectivul ” Modernizare Cămin cultural în localitatea Tăuți, comuna Florești, jud. Cluj „.

Căminul Cultural din Tăuţi, florești, cluj24h
realibilitare camin tauti

N-ar fi fost nicio problemă acest lucru dacă nu s-ar fi reabilitat destul de recent această clădire.

Acest lucru este vizibil în alocările de fonduri făcute în bugetul local.

Ei bine, lăsând deoparte faptul că în acest cămin nu există o activitate aparte şi a fost deja reabilitat, se pare că cineva doreşte să bage bani în căminul acesta.

Și nu oricum ci cu destinaţie precisă.

Se termină acest mandat şi am găsit bani alocaţi atât în bugetul pe 2013 cât şi în 2014 pentru reabilitarea lui.

Discuţiile consilierilor au arătat aceste lucruri:

„Din aceşti bani nu am putea face ceva la Luna? Noi am mai investit ceva bani la Tăuţi”, întreabă consilierul local Julien Muntean (PSD).

„Şi căminul de la Luna este ca şi cel de la Tăuţi. Ideea este că sunt nişte bani europeni pe care avem şansa să îi accesăm”, a răspuns primarul.

Nu ne îndoim nicio clipă că există această şansă, însă de ce tocmai pentru căminul cultural de la Tăuţi?

Răspunsul nu a întârziat să apară mai ales că unul dintre consilierii de la Luna de Sus, Albert Ileana (UDMR) a început să lupte serios pentru căminul cultural din satul pe care îl reprezintă.

Cu această ocazie, sare şi reprezentantul celor din Tăuţi, Irimieş Costan (n. red. Irimieş Costan nu are drept de vot, reprezintă interesul comunităţii din satul Tăuţi).

Insistă că este imperios necesară modernizarea căminului cultural din Tăuţi, că doar locuitorii de acolo au făcut multe pentru floreşteni.

Se pare totuşi că Irimieş Costan nu îi reprezintă neapărat pe locuitorii din Tăuți cât îl reprezintă pe fratele său, Irimieş Vasile.

„Ce, mai vrei bani pentru fratele tău? Nu i-au ajuns?”, îl întreabă consilierul local PSD, Dumitru Vanea.

Pare a fi o acuzaţie gravă mai ales că însăşi Irimieş Vasile a mai reabilitat căminul cultural din Tăuţi, conform unor surse apropiate.

O anchetă Cluj24h.ro arată cine încasează sume importante.

Cluj24h.ro a mai arătat cum a mai încasat Irimieş Vasile alte fonduri europene  sub un contract confidenţial.

Mai exact, pentru cnstrucţia Centrului de Reconversie Profesională a persoanelor de etnie rromă, construcţie ce încă se află în desfăşurare.

Tot atunci am arătat şi legătura dintre Irimieş Vasile cu primarul comunei.

Cei doi nu doar că sunt colegi de partid dar familiile lor sunt apropiate. Acestea îşi petrec inclusiv concediile împreună.

Vă reamintim și faptul că Primăria comunei Floreşti a accesat fonduri europene pentru un proiect mai amplu destinat persoanelor de etnie rromă. 

Am solicitat Primăriei la data de 31 martie 2015 informaţii cu privire la un proiect pe fonduri europene ce se află în desfăşurare. 

Dat fiind faptul că nu am primit niciun răspuns, am transmis o plângere administrativă către instituţia publică locală. Apoi, am sesizat Instituţia Prefectului judeţului Cluj.

Am întrebat la Ministerul Fondurilor Europene despre acest proiect. Surpriză, aflăm că informaţiile despre construcţia centrului de pe strada Ioan Rus sunt confidenţiale.

Continuarea acestei anchete o puteți citi din articolul de mai jos:

Exclusiv: Cum a accesat Primăria Floreşti fonduri europene pentru ca o parte din bani să ajungă în buzunarul colegului de partid?

7 COMENTARII

  1. O armata de spagari in primaria Floresti! Nu poti face nimic de combinatiile lor.
    Zilele Florestenilor sunt organizate numai cu firme de casa de cativa ani !
    Astept ziua cand vor fi analizate procedurile de ,,atribuire,, si seful de la achizitii va fi nevoit sa explice,

  2. Vrea Irimies, bineinteles. Asta e un abonat al banilor publici. In fonduri europene are experenta. Când ajunge DNA si la Floresti sa spele rahatul de aici? Au ce gasi la sleata asta de corupti si mafioti. Au multe de descoperit.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj