[Video] Aşa se votează la Floreşti: Primăria îşi bate joc de consilieri iar consilierii n-au destul tupeu

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

consiliu local floresti 1Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Cum nu este nici pentru prima dată când consilierii votează 3 rânduri şi nu un proiect bine pus la punct. Dar ce este cel mai grav, este faptul că  pe ordinea de zi a şedinţelor se află proiecte cu referate neterminate, sau deloc.

Nu suntem noi în măsură să judecăm cât este de normal aşa ceva, sunt alte instituţii ce decid asta. La ultima şedinţă însă, unul dintre consilieri „s-a trezit” să se revolte pe aceaste aspecte. Dar ce să vezi? A venit în şedinţă şi nu avea pe masă referatele pentru proiectele ce trebuie supuse votului şi dacă a spus, s-au mai trezit câţiva şi şi-au dat seama că Primăria Floreşti nu le pune la dispoziţie referatele proietelor. Astfel, alţi consilieri recunosc că sunt trimişi la plimbare când cer referatele proiectelor şi vin apoi să voteze între 2 şi 3 rânduri de propoziţii scrise şi alea aşa cum sunt scrise (de multe ori agramate şi fără sens).

În şedinţa de ieri, consilierul PNL, Anca Chirca a spus nemulţumirea ei la unul dintre proiectele de pe ordinea de zi.  Mai exact, „Proiect de hotărâre privind aprobarea demersurilor în vederea întocmirii cererilor de finanțare pentru proiectul aferent programului PNDR 2014-2020 – Intocmire Studiu de fezabilitate și consultanță pentru obiectivul ” Extindere rețea publică de apă și apă uzată în localitatea Luna de sus, comuna Florești, jud. Cluj.”

Cosilierul local a cerut câteva explicaţii amănunţite, dar nimeni nu putea să i le dea. Nu erau trecute în referat. Nu ştim ce conţine acel referat căci dacă nu au acces la el consilierii, cum ar avea un cetăţean de rând? Aşa că, la momentul votului, auzim cum o altă doamnă consilier, Luisa Oprea (PSD) îi spune Ancăi Chirca: „Lasă, votează acum. E pentru Luna” şi evident a şi votat „pentru”.Alte două proiecte pe ordinea de zi au fost în aceeaşi situaţie: „Proiect de hotărâre privind aprobarea demersurilor în vederea întocmirii cererilor de finanțare pentru proiectul aferent programului PNDR 2014-2020 – Intocmire Studiu de fezabilitate și consultanță pentru obiectivul ” Modernizare strada Eroilor,comuna Florești, jud.” şi „Proiect de hotărâre privind aprobarea demersurilor în vederea întocmirii cererilor de finanțare pentru proiectul aferent programului PNDR 2014-2020 – Intocmire Studiu de fezabilitate și consultanță pentru obiectivul ” Modernizare drum de acces către exploatații agricole în comuna Floresti, jud. Cluj”.

Practic, consilierii nu prea ştiu ce votează dar până la urmă, Anca Chirca îl ia pe „mă abţin” în braţe iar ceilalţi şi-au dat voturile.

Dar chiar aşa, ce importanţă are domnilor/doamnelor consilieri pentru ce votaţi? Nu contează votaţi să vină bani la Floreşti că nu are importanţă că sunt pentru Tăuţi chiar dacă s-a mai reabilitat căminul recent, nu contează dacă e pentru Luna de Sus sau pentru Floreşti. Să vină banii că „împărţeala” se face apoi. În rest sunteţi ca la grădiniţă în sala de şedinţă, foarte simpatici, lăsaţi că trag cetăţenii greul.

Un alt caz a fost pur şi simplu de toată comedia. Consiliul Local Floreşti merită să intre în cartea recordurilor pentru modul în care votează. De data aceasta au un alt proiec în faţă: „Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru PUZ Modificare AC nr. 114/20.04.2014, prin redefinirea nivelurilor construcțiilor din S+D+P+2E+M, în D+P+3E+M, cu menținerea înălțimii maxime proiectate , intrare în legalitate a extinderii parțiale pe verticală , sistematizare teren pe amenajare parcări, localitatea Florești, str. Stejarului, nr. 18, beneficiar SC BIA GABI CONSTRUCT SRL.

Nu ştiu ce au gândit alţii, dar pot înţelege că se votează o dată „din greşeală”, au votat a doua oară tot „din greşeală” dar votează şi a treia oară pentru ca într-un final proiectul să treacă.

Practic, a fost vorba despre o construcţie de pe strada Stejarului, unde constructorul a construit în plus, lucrări pentru care şi-a depus documentaţia necesară la Primăria comunei Floreşti, departamentul de Urbanism, dar probabil că ploua la ei şi n-au răspuns în termenul legal. Constructorul a depus de 3 ori documentele fără să primească vreun răspuns. Aşa că el, şi-a terminat construcţia şi după ce i-au fost o dată oprite lucrările (acei câţiva metri construiţi în plus, căţi pentru restul avea autorizaţie) şi a fost şi amendat, departamentul de urbanism se gândeşte că ar fi cazul să intre în legalitate, aşa că abia acum încep demersurile. Noi, ne gândim la multe, poate şi dumneavoastră cititorii, dar sună cam absurd ca reprezentantul de la Urbanism să nu ofere niciun răspuns timp îndelungat. Nu doar asta, dar îi şi dă constructorului timpul necesar să termine lucrarea pentru ca apoi să o oprească şi să-l amendeze şi nu în ultimul rând să îi prezinte proiectul în Consiliul Local şi să susţină intrarea în legalitate. Ciudat.

Oricum, consilierii n-au fost de acord cu termenul de „intrare în legalite”, semn că Limba Română a creat probleme celor ce au întocmit convocatorul, aşa că s-a discutat o perioadă pe asta. Se dorea intrarea în legalitate pentru câţiva metri construiţi în plus nu pentru toată clădirea. Şi mai exact, o modificare în autorizaţia de construire. Şi după multă teorie a chibritului, după două ture de voturi şi proiectul „căzut”, constructorul n-a mai rezistat şi s-a apucat de plâns. Pentru că e normal să se întemple aşa când o primărie incompetentă te plimbă în Consiliu Local şi apoi să afli că n-au fost capabili să scrie corect Limba Română iar tu trebuie să revii pentru aprobare. Consilierii s-au lăsat înduioşaţi şi au votat a treia oară iar proiectul a „trecut”.Toate aceste situaţii şi multe altele sunt datorate doar Primăriei Floreşti. Consilierii locali au însă, o mare parte de vină şi anume că permit să le fie sabotate mandatele de consilieri. Primăria comunei Floreşti nu are niciun deranj în a călca în picioare mandatele consilierilor locali şi până la urmă jurămintele lor în faţa cetăţenilor. Dar, tot răul înspre bine. La anu’ ştim pe cine să NU mai votăm.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj