Veverițele din parcul Detunata sunt superbe. Locuitorii din zonă le îndrăgesc și le îngrijesc

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

veveritaVeverițele din parcul Detunata (cartierul Gheorgheni) sunt deja cunoscute însă pe zi ce trece aceastea sunt tot mai sociabile mai ales cu locuitorii din zonă care au mare grijă de ele. Sunt superbe și toată lumea se bucură când le vede.

Am surprins și eu una zilele acestea, știam că în parcul Detunata trăiesc veverițe dar deși înainte se sfiau să coboare din copaci printre oameni, acum acestea sunt foarte sociabile în special cu cei care locuiesc în zonă.

Prima veveriță surprinsă a coborât pe trunchiul copacului pentru a mânca. Locuitorii din zonă au prins cu sârmă de trunchiurile copacilor mai multe cutii (pet-uri tăiate), în unele pentru mâncare și în altele cu apă.

Își ia liniștită prânzul, apoi bea apă și nu părea să aibă vreo temere, dar probabil că aparatul de filmat a intrimidat-o, până la urmă pleacă. Probabil a început să o deranjeze și faptul că se strângeau mai mulți în jurul ei pentru a o vedea.

N-au trecut câteva minute și apare o doamnă cu o pungă în mână. Scoate din ea bucăți de nucă (nuca, decojită) și le pune în câteva dintre cutiile de plastic prinse de trunchiurile copacilor. După încă alte câteva minute se întoarce și cu o sticlă de apă pentru a schimba apa din celelalte cutii.

mariana veverite 1 mariana veverite

„Atât eu cât și alți câțiva locuitori din zonă, venim zilnic să le aducem de mâncare. Eu le aduc nucă, le schimb și apa. Tot noi am pus și cutiile pentru că ni-s tare dragi. Să știți că se aproprie de oameni și mai mult, mănâncă și din mână. De multe ori le hrănesc copii din parc, dar când e multă lume și gălăgie nu vin. Avem grijă de ele pentru că ni-s dragi și ne bucurăm pentru că până în iarnă vor fi și pui”, ne-a mărturisit doamna Mariana, o pensionară din zonă care vine să le aducă de mâncare și apă.

Tot ea ne-a mai spus că în prezent sunt în acel loc din parc cam 4-5 veverițe însă nu sunt toate la fel de curajoase ca cele sursrinse pe imagini.

După ce a fost shimbată apa, mâncarea pusă în cutii coboară o altă veveriță să mănânce și parcă ar mai coborî una la masă căci se aud crengile mișcându-se. Așa că oamenii încep să se retragă pentru a le lăsa să coboare și să mănînce liniștite.

veverite 5 veverite 4

 

 

 

 

 

 

veverita 3 veverita 2

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj