ISU Cluj a intervenit prompt după ploaia de ieri pentru a ajuta locuitori din mai multe localități ale județului

IMG_20160703_185358Ploaia de duminică a inundat mai multe zone din județ, astfel că pompierii de la ISU Cluj au intervenit pentru scoaterea apei din subsolurile caselor precum și pentru degajarea căilor rutiere dar și în cazurile unde au fost doborâți copaci. Intervenții s-au făcut și ieri. 

Opt autospeciale cu peste 30 de salvatori, din trei subunități ale ISU Cluj, intervin în aceste momente în diverse locații din județul Cluj pentru scoaterea apei din sbsoluri inundate, degajarea căilor rutiere de copaci doborăți de vânt sau alte tipuri de materiale căzute.

Situații mai deosebite s-au înregistrat în localitatea Valea Drăganului unde au fost afectate căteva zeci de gospodării, dispuse pe o suprafață de circa 30 de ha, urmare a unei viituri mari de apă acumulate pe un versant din apropiere. În acestea gospodării au fost afectate subsoluri, fântâni cu apă potabilă sau diverse culturi din gospodării și în localitatea Băișoara unde un podeț a fost luat de ape..

IMG_20160703_184949În municipiul Cluj Napoca pompierii au fost solicitați în zece locații pentru a socoate apa din diverse imobile inundate (str. Iuluiu Coroian, Dunării, Mureșului, Câmpeni, I.L.Caragiale, Feroviarilor), a înlătura arbori coborâți de vânt (str. Vidraru, Retezat, Fabricii, Scorțarilor, Mehedinți) și pentru a înlătura un panou publicitar căzut (B-dul 21 decembrie 1989).

Intervenția pompierilor a fost solicitată și pentru trei imobile inundate din localitatea Călata, comuna Călățele, unde este necesară scoaterea apei din subsol. Intervențiile au fost efectuate de către SVSU Călățele.

Articole Noi