La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, va avea loc vineri, 23 ianuarie 2015, începând cu ora 12.30, prezentarea volumului „50 de vinuri româneşti întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”.
Autoarea, Marinela Vasilica Ardelean, este licenţiată în drept şi ştiinţe economice, absolventă MBA cu specializare în vinuri la MIB School of Management din Trieste, Italia. În anul 2014 a fost desemnată cel mai bun somelier al României, iar în 2013 a fost semifinalista concursului mondial al somelierilor, de la Londra, precum şi finalista concursului „Ambassadeurs du Champagne”.
Marinela Vasilica Ardelean este Brand Manager al Foss Marai, o importantă companie producătoare de vinuri spumante din Italia şi deţine titlul de Dame Chevalierdes Coteaux de Champagne.
„50 de vinuri româneşti întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” este o carte unică în lumea gastronomică, în ea fiind prezentate 50 dintre cele mai reprezentative vinuri româneşti, de la 18 producători şi 50 de preparate culinare de la 18 restaurante din Italia, din care peste 11 au stele Michelin.
Realizarea cărţii a fost susţinută de ambasadorii României şi Italiei, dar şi de specialişti de notorietate internaţională în enogastronomie. Cartea a fost lansată în Italia, în luna noiembrie 2014, la deschiderea Festivalului de la Merano (unul dintre cele mai exclusiviste târguri de vin din lume), iar în România, la Târgul Internaţional de Vinuri Goodwine, în luna decembrie 2014.
Evenimetul va avea loc în Amfiteatrul Verde din Institutul de Ştiinţele Vieţii, din campusul universităţii, str. Calea Mănăştur, nr. 3-5.