Uniunea Europeană va investi aproape 9,5 miliarde de euro în România în transporturi, mediu și energie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

corina cretu 2Comisia Europeană a adoptat Programul Operațional pentru Infrastructură Mare al României (POIM), pentru perioada 2014 – 2020. POIM este un pachet major de investiții, de aproape 9,5 miliarde de euro din fondurile regionale ale UE, bani ce vor fi investiți  în proiecte de mediu, energie și transporturi. Programul reprezintă aproape jumătate din cele 23 de miliarde de euro alocate României prin politica de coeziune a UE. Luând în calcul și cofinanțarea de la bugetul național, programul valorează peste 11,8 miliarde de euro dedicați creșterii economice și creării locurilor de muncă.

Cu ocazia adoptării programului, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat:

„Acest pachet de investiții, cel mai mare program operațional al României și al doilea din Europa ca mărime, va contribui la dezvoltarea unui sistem de transport sustenabil și ecologic, va proteja mediul și va spori eficiența energetică a țării. Programul va consolida competitivitatea economică a României și va aduce orașele și regiunile României mai aproape de Uniunea Europeană. Conexiunile feroviare și rutiere mai bune vor crea, de asemenea, noi oportunități de afaceri, vor reduce costurile cu transportul mărfurilor și timpul alocat călătoriilor de către noi toți. Invit autoritățile să înceapă implementarea proiectelor cheie de infrastructură și din domeniul resurselor naturale, care vor contribui decisiv la dezvoltarea României.”

Programul va pune în practică Masterplanul de transport, strategia pentru următorii ani a sectorului românesc al transporturilor. Pentru că transporturile reprezintă un domeniu cheie pentru creștere și competitivitate, Masterplanul evaluează necesitățile specifice, identifică blocajele și verigile lipsă, și stabilește obiective clare și realizabile pentru proiectele viitoare. Masterplanul își propune să îmbunătățească infrastructura deja existentă, să dezvolte un sistem de transport urban sustenabil și prietenos cu mediul și să definitiveze rețeaua centrală TEN-T în România.

Creșterea eficienței energetice, protejarea resurselor naturale și încurajarea prevenirii riscurilor în ceea ce privește schimbările climatice reprezintă alte obiective importante ale programului. Programul va susține, de asemenea, capacitatea României de a-și îndeplini obligațiile din domeniul mediului, în special în ceea ce privește gestionarea resurselor de apă și a deșeurilor, cu un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj