Un consilier local propune conducerii CTP câteva îmbunătăţiri. Vezi despre ce este vorba

autobuz ctpConsilierul Local PNL, Bîldea Ioan a transmis câteva idei de imbuntăţiri către Compania de Transport Public.

Având în vedere faptul că în viitorul apropiat sistemul de transport în comun va deveni vital pentru oraș  în  condițiile  în  care aproape la  orice  oră  din  zi,  traficul  este  infernal,  cred  că  se  impun  câteva îmbunătățiri în ceea ce privește transportul public în comun. Astfel propun conducerii CTP următoarele:

Licitație pentru îmbunătățirea site-ului CTP, astfel încât acesta să aibă o interfață modernă și ușor de folosit. Astăzi compania cu 1.600 de angajați are un site rudimentar și greoi. Totodată trebuie să poată fi vizualizat în cel puțin 3 limbi de circulație internațională, având în vedere faptul că anul acesta suntem și Capitală Europeană a Tineretului.

Având în vedere achiziția  de noi  autobuze,  cred că este timpul  ca șoferii  să dispună de o ținută vestimentară personalizată.  Nu cred că mai trebuie să amânam acest  subiect,  dacă sunt bani de autobuze cu siguranță se vor găsi și pentru așa ceva.

Înființarea,  în  zonele  campusurilor  universitare,  a  unor  birouri  speciale  suplimentare  pentru eliberarea abonamentelor studențești, pentru a decongestiona gheretele de bilete din oraș, la care se formează cozi imense. Lunar sunt aproape 30.000 de studenți care își fac abonamente.

Afișarea în fiecare mijloc de transport în comun a unei hărți cu traseele CTP și traseul liniei pe care circulă mijlocul de transport respectiv, precum și orarul acelei linii.

O hartă detaliată cu traseele CTP ar trebui să existe în fiecare stație, și nu afișe pe hârtie A4. Asta pentru ca oricine să poată vedea conexiunile posibile din stația respectivă sau din alte stații. Totodată în fiecare stație trebuie să existe orarul liniilor care opresc acolo.

Așteptăm anul  acesta  un număr mai  mare de turiști  străini  și  consider  normal ca stațiile  să fie anunțate și în limba engleză în mijloacele de transport în comun care dispun de această opțiune.

Având în vedere că suntem în era smartphone-urilor, realizarea unei aplicații care să permită afișarea în timp real a orarului mijloacelor de transport în comun, astfel încât să poți să știi direct de pe telefon în cât timp urmează să ajungă în stație următorul mijloc de transport în comun ar fi mai mult decât utilă și este deja cerută de ceva vreme de către clujeni.

Pentru linia 5, care leagă aeroportul de oraș, ar trebui ca orarul acesteia să fie coroborat cu cel al zborurilor.

Organizarea unui concurs pentru realizarea unui manual de identitate vizuală a companiei, astfel încât aceasta să aibă o imagine unitară, modernă și care să inspire încredere în ton cu tendințele firmelor  de  transport  public  din  marile  capitale  europene (Wiener  Linien,  Budapest  Közlekedési Központ, Transport for London)

Realizarea unui studiu de trafic pentru sistemul de transport în comun, astfel încât traseele CTP sățină pasul cu dezvoltarea orașului.

Articole Noi