Turda: Tribunalul a respins acţiunea STP împotriva Municipiului Turda

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
autobuz ctp
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

După multe neînţelegeri apărute între Municipiul Turda şi Serviciul de Transport Public Alba care are un punct de lucru  şi în Turda, tribunalul a decis să respingă acţiunea STP Alba împotriva Municipiului Turda prin Primar.

Toată discuţia a început de la ultima licitaţie ce a avut loc şi care nu pare să fie tocmai în regulă, apoi a continuat legat de hotărârile luate în Consiliul Local Turda. STP Alba s-a arătat nemulţumit începând de la faptul că o altă firmă care prestează servicii de transport intrajudeţean ar fi primit câteva staţii în municipiu, dar se pare că cei de la STP nu au primit ulterior, acordul consiliului local pentru a majora preţurile.

Aşa că după mai multe manifestări publice, au ales să dea în judecată Primăria Turda, însă acţiunea lor precum şi toate documentele depuse la dosar au fost respinse de Tribunalul Cluj.

În dosarul civil nr. 11456/117/2013, aflat pe rolul Tribunalului Cluj, reclamanta Societatea de Transport Public S.A. Alba Iulia a solicitat obligarea Municipiul Turda prin Primar Tudor Ştefănie, la comunicarea unor informaţii publice de tipul – analize statistice şi acte care au facut parte din documentaţia de atribuire a contractului de concesiune nr. 4771/2010, a serviciului public de transport public local de persoane. Prin hotărârea nr. 1600 /07.05.2015 pronunţată în data de 07.05.2015, în acest dosar, instanţa de judecată a respins ca rămasă fără obiect acţiunea Societăţii de Transport Public S.A. Alba Iulia.

După cum spune şi primarul Municipiului Turda, conflictul este între cele două firme ce prestează servicii de transport în comun şi că nu a fost o colaborare prea bună între primărie şi STP Alba, care a deschis de altfel mai multe procese împotriva administraţiei publice.

„E un conflict între firme, e problema lor. Primăria are zece procese deschise de STP, aşa a fost colaborarea cu ei în aceşti cinci ani, nu prea fericită”, a declarat primarul din Turda, Tudor Ştefănie, pentru ZIUA de CLUJ în luna martie.

Rămâne însă de văzut care va fi continuarea acestei situaţii, mai ales că angajaţii STP au protestat luna trecută, dar firma a vrut să se retragă. STP Alba deţine contractul pentru serviciile de transport în comun din 2010 şi este valabil până în 2016.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj