TURCII ȘI TĂTARII DIN DOBROGEA LA MUZEUL ETNOGRAFIC DIN TRANSILVANIA

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Turci TatariVernisaj expoziție despre turci și tătari, organizată de Institutul  pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj Napoca, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Institutul de Turcologie și Studii Central-Asiatice (UBB).

Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale din Cluj Napoca, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Institutul de Turcologie și Studii Central-Asiatice, organizează expoziția Turcii și tătarii din Dobrogea. Amintiri. Vernisajul va avea loc pe data de 12 februarie ora 12, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, strada Memorandumului, nr. 21, Cluj Napoca.

Expoziţia conţine 32 de fotografii, provenind din colecţii personale ale membrilor celor două comunităţi, turcă şi tătară din Dobrogea.

Tema expoziției, după cum o sugerează și titlul, este o istorie în imagini a celor două comunități, așa cum se regăsește în arhivele de familie – practic, o istorie a vieții private a unor destine de familie sau individuale care, fiecare în parte, surprind evenimente, perioade așa cum au fost ele trăite de membrii comunității. Fotografiile redau momente din viața de familie a celor două comunități – nuntă, circumcizie, înmormântare – dar și aspecte care țin de cultura, religia și modul de petrecere a timpului liber. Din punct de vedere cronologic, fotografiile cuprind segmentul dintre începutul secolului al XIX-lea, până la începutul secolului XX.

Cu ocazia vernisajului vor susține prelegeri, prof. univ dr., Călin Felezeu, vice-președinte ITSCA și cercetător ISPMN Adriana Cupcea.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 28 februarie 2015.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj