A început procedura de selecție a investitorilor pentru realizarea Proiectului HidrocentraleiTarnița – Lăpuștești

tarnita www.zf.ro
Sursă Foto: www.zf.ro

În urma întrebării adresate Ministrului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de afaceri, domnul Andrei Dominic Gerea de către senatorul Alexandru Cordoș, cu privire la stadiul proiectului  „Centrala Hidroelectrică cu acumulare prin pompaj ( cheap) Tarnița – Lăpuștești”, au rezultat detalii privind procedurile de licitație pentru selectarea unui investitor. 

Companiile care și-au manifestat interesul pentru acest proiect sunt China Huadian, Synohydro și China Gezhouba, iar până în data de 30 ianuarie 2015, au fost depuse toate documentele necesare pentru participarea la etapa de precalificare și negociere preliminară.

Reamintim faptul că în data de 9 aprilie 2013, senatorul Alexandru Cordoș a avut o întrevedere cu  reprezentanții  companiei  CGGC – China  Gezhouba  Group International  Engineering Co.LTD.: Lin Li – Marketing Manager şi Shi Li – Vicepreşedintele Concernului, care a fost urmată de o vizită informativă în județul Cluj.

„Proiectul hidrocentralei Tarnița – Lăpuștești va contribui semnificativ la echilibrarea sistemului energetic  național,  precum  și  la dezvoltarea  economică  a  județului  Cluj .  Odată  finalizată, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti va avea o capacitate instalată de 1.000 MW/oră şi va fi echipată cu patru turbine-pompă. Lucrările sunt estimate să dureze până la şapte ani, iar costurile ar urma să ajungă la 1,2 miliarde de euro. Realizarea acestui proiect va conduce atât la producerea de energie electrică ieftină , cât și la crearea a 5000 de noi locuri de muncă directe și indirecte. ” a declarat Senatorul Alexandru Cordoș.

tarnita raspuns tarnita raspuns 1

Articole Noi