Un tricolor de 150 de metri va fi desfăşurat mâine, în centrul oraşului

tricolorClujenii vor avea ocazia să vadă mâine, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca un tricolor de 150 de metri în cadrul unui eveniment ce promovează unitatea naţională, organizat Platforma Civică Acţiunea 2012.

Vino şi tu să desfăşurăm un tricolor de 150 de metri în Piaţa Unirii. Evenimentul este organizat în cadrul campaniei „Lunile tricolorului ” care are ca scop promovarea unităţii naţionale.

„Este un eveniment care va avea loc în 10 judeţe din ţară,  iar la final tricolorul va merge pe 14 septembrie la Chişinău. A trecut până acum prin  Galaţi, Călăraşi, Bârlad şi alte judeţe. Evenimentul este la prima ediţie şi ne dorim să transmitem mâdria de a fi român dar şi ideea de a fi uniţi sub tricolor, după cum se numeşte şi iniţiativa”, a declarat Alexandra Marcu, coordonator, filiala Cluj.

Conform coordonatorului, tricolorul ce va fi desfăşurat mâine de la ora 18,00 în Piaţa Unirii a fost lansat la Alba Iulia de 1 decembrie în urmă cu aproximativ 2 ani.

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Articole Noi