Trei miniştrii au anunţat pe Facebook că vor pleca din Guvern. Unul dintre ei este de la Cluj

victor PontaTrei dintre miniştrii ai Guvernului au anunţat pe paginile lor de Facebook că vor părăsi ministerele pe care le conduc. Este vorba despre ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, ministrul IMM-urilor, Florin Jianu şi ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Victor Ponta, a postat la rândul său un mesaj pe pagina de Facebook în care a scris:

Azi a fost o zi dificilă, dar şi extrem de trisă pentru mine ca leader şi ca om – am vorbit cu toţi acei colegi ( şi prieteni în egală măsură) ministrii care nu se vor mai regăsi în noua formula restructurată a Guvernului! Le sunt tuturor recunoscător că au facut parte din echipa guvernamentală într-un an atât de complicat – le apreciez calităţile, munca şi devotamentul şi sper să accepte că este doar vorba despre o regândire politică şi de acţiune administrativă ( normală pentru orice Executiv dintr-o ţară democratică)! Ştiu cum se simt azi ( eu am plecat şi în 2004 şi în 2009 din funcţia de ministru cu sentimentul că mai aveam atâtea de făcut) şi sper să accepte decizia mea ! Şi să creadă în mine şi în proiectele noastre comune. Tot azi am discutat cu cei pe care îi propun în noul Guvern, care vor avea alături de mine în 2015-2016 responsabilitatea îndeplinirii unei Agende de acţiuni şi reforme chiar mai radicale şi dificile ca cele din anii anteriori. Eu îi consider pe toţi ( cei care pleacă şi cei care vin) prietenii şi partenerii mei în proiectul important pentru România – proiect în care au crezut şi cred încă milioane de oameni!

Ministrul clujean pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a spus:

aurelia cristeaSărbătorile iernii se petrec mereu acasă, în familie și sunt cu atât mai frumoase atunci când la finalul unui proiect, politic, rezultatele sunt apreciate de echipă. Și am speranța că și de către cei cu care am interacționat. În această seară, în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta am încheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasă, în Cluj-Napoca. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru buna colaborare și premierului Victor Ponta pentru încredere. Mă bucur că am reușit în aproape zece luni, în calitatea de ministru delegat pentru dialog social să îmbunătățesc comunicarea și dialogul între partenerii sociali și autorități, să pun umărul la lansarea unor proiecte finanțate prin fonduri europene care să încurajeze democrația participativă, să susțin un dialog constructiv cu partenerii sociali și să contribui la promovarea unei culturi a dialogului nonconflictual. Apreciez foarte mult demersul societății civile, mesajul de reformă și modernizare a societății promovat de aceasta, în spațiul public, și mă bucur că am reușit să susțin proiectele tinerilor. În perioada imediat următoare voi prezenta un raport de activitate și câteva gânduri de viitor, atât pentru sfera dialogului social cât și pentru comunitatea noastră, Cluj-Napoca. În încheiere vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați urmărit activitatea și mi-ați scris.

Ministrul IMM-urilor,  Florin Jianul şi-a postat la rândul său un mesaj pe pagina personală spunând:

florin jianuGuvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie şi va fi condus politic. Nu m-a interesat şi nu mă interesează nicio altă funcţie, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problema a cărei rezolvare, deşi sunt matematician, imi ramane necunoscută. Las în urmă un mandat cu realizări majore pentru IMM-uri (strategia pentru IMM-uri 2020, legea IMM-urilor, Legea Întreprinzătorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels) şi pentru turism (Legea Voucherelor de vacanţă, 9% TVA pentru tot sectorul), precum şi un buget dublu pentru programele naţionale, alte zeci de milioane atrase din fonduri europene (vezi România Start-up). Despre rezultatele mandatului şi despre instrumentele aflate pe circuitul de avizare, într-o conferinţă de presă zilele următoare. Voi rămâne fidel domeniului în care mi-am dezvoltat compeţentele, reprezentarea onestă a mediului de afaceri, naţional, european, de tineret şi nu numai. Le mulţumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipă, pentru că îşi fac treaba cu seriozitate şi profesionalism. Ştiu că vor continua munca începută împreună şi să fie convinşi că vor avea în mine acelaşi sprijin!

În mesajul postat de Răzvan Nicolescu reiese de asemenea că în urma discuţiilor avute cu Premierul, iar Departamentul pentru Energie va fi integrat în Ministerul Economiei, minister care conform unor surse politice va fi atribuit el mai probabil celor de la PLR.

Articole Noi