Floreştenii în culmea disperării: „Cerem DERATIZAREA COMPLETĂ a localităţii, doar suntem contribuabili”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

circulatie florestiFloreştenii au ajuns în culmea disperării. Nu mai scapă de şobolanii ce au invadat comuna. Discuţiile pe un site de socializare sunt în toi, iar ziarele de casă ale primăriei scriu articole jignitoare la adresa cetăţenilor. Ce face primăria? Ameninţă cetăţenii cu amenzi după ce a cheltuit zeci de mii de lei pe o deratizare acum câteva luni bune, o deratizare pe care am putea liniştit, fictivă.

Discuţiile stârnite pe Facebook arată revolta cetăţenilor chiar şi asupra articolelor scrise de ziarul de casă al administraţiei locale. Au de gând să se prezinte la următoarea şedinţă şi să îşi ceară drepturile de plătitori de taxe şi impozite, mai ales pentru că situaţia se agravează, iar cetăţenii sunt cei care se aleg cu pagube majore. Maşinile lor, sunt distruse de şobolani.

Stimaţi concetăţeni, suntem asaltaţi de şobolani, ne distrug maşinile şi sunt un focar de infecţie. VENIŢI ÎN DATA DE 18 DECEMBRIE 2014 ORA 16 LA PRIMĂRIE, DEOARECE ESTE ŞEDINŢĂ DE CONSILIU, să cerem celor de la primărie să aprobe DERATIZAREA COMPLETĂ a localităţii, să ne scape de şobolani. Doar suntem cu toţii contribuabili, plătim taxe şi impozite. Cu cât vom fi mai mulţi cu atât mai bine!!!, a fost unul dintre mesajele postate de un cetăţean.

Comentariile critice la adresa administraţiei locale, dar mai ales nemulţumirea locuitori au sosit imediat.

Să mergeţi pregătiţi cu copie după facturile plătite de asociaţia de proprietari către firmele de deratizare.  Solicitaţi primăriei informaţii privind zonele în care s-a făcut deratizarea pe spaţiul public.

Cineva trebuie să facă ceva. Cât timp există fermele nu v-or fi soluţii, acestia sunt „sobolani de fermă”! Doar în acea zonă este o asemenea invazie. Primarul personal ar trebui să vină la faţa locului, să cheme la ordin şi vecinii vostrii…cei cu fermele legale şi ilegale…Cu totalul de 100000 de lei putea rezolva această problemă…OARE…chiar a făcut deratizarea sau a băgat banii în buzunarul firneloe care dădeau parandărăt? Oare acum ce mai are de zis domnul PERTEAN cel care scrie pe FLOREŞTI GILĂU…OARE…mai are TUPEUL de a bate obrazul floreştenilor pentru a fi văzut de edil? EL si edilul ar trebui daţi pe mâna DNA-ului. Unil pentru a justifica banii celălalt pentru că dezinformează, aruncă vorbe de ocară cetăţeanului…doar sunt pe aceeaşi mână! FELICITĂRI AUNTEM LA PRO IAR…cum spunea petrean ca şobolani cu două picioare…iar pe viitor îi recomand să semneze acele articole jegoase. ÎN ACEASTĂ PROBLEMĂ TREBUIE FĂCUŢI URMĂTORII PAŞI: 1. SESIZAREA DSP; 2. SESIZAREA POLITIEI LA 112 PENTRU ÎNTOCMIREA PROCESULUI DE CONSTATARE LA FAŢA LOCULUI; 3. CONFORM LEGII 544 EXPLICAŢII PRIMĂRIEI…UNDE CÂND ŞI DE CĂTRE CINE A FOST FĂCUTĂ DERATIZAREA; 4.SESIZAREA SDP, GARZII DE MEDIU, INFORMAREA LOR DESPRE FAPTUL CĂ ÎN ZONĂ există fermele pentru a putea face o expertiză şi a depista focarul; 5. Verificarea acestor ferme dacă periodic fac acelee deratizări pe care trebuie să le facă pentru a funcţiona. FOCARUL ESTE LA FERME IAR ACEST LUCRU ESTE CUNOSCUT DE CEI DIN PRIMĂRIE.

Mi se pare deplasat ca oamenii sa fie nevoiti sa mearga la primarie „cu jalba-n bat” intr-o astfel de situatie!!! Mi se pare grav ca situatia este astfel scapata de sub control iar oamenii sa mearga sa ceara ajutor! Eu as merge la Primarie sa cer socoteala de ce s-a ajuns atat de departe???? Scuzati-ma „distinse autoritati”……in sediul dvs. luminos, spatios si neaparat de stica, cu vedere de jur imprejur, nu se vad problemele cu care se confrunta comunitatea? sau poate dimineata, la ora la care va incepeti activitatea, neaparat cu o cafeluta aburinda nu aveti timp sa vedeti cum se chinuie bietii „muritori de rand” ba cu circulatia infernala, ba cu diverse „invazii”??? Pentru multe astfel de probleme as cere SOCOTEALA, NU AJUTOR!!! ESTE OBLIGATIA AUTORITATILOR SA IA ATITUDINE!

Acestea sunt câteva dintre comentariile revoltătoare lăsate de cetăţeni.

sobolani sobolani 1 sobolani 2

Ei bine în aceste condiţii, le vom reaminti floreştenilor care au fost discuţiile pe subiectul deratizării, cine s-a opus, cine a tăiat suma necesară pentru deratizare. Totodată, le vom reaminti şi care a fost suma cheltuită pentru o deratizare care se presupune că ar fi fost făcută în primăvară. Conform informării directorului tehnic, Florin Zanc, la deratizarea făcută ultima dată, s-au cheltuit 83.564,53 lei pentru 385.090 metri pătraţi, asta înseamnă 0,21 lei pe metru pătrat cu tot cu TVA. Nimeni nu poate dovedi că acea deratizare a fost făcută, se poate dovedi doar lipsa celor 83.000 de lei din buget.

Vă mai reamintim şi faptul că deşi la rectificarea bugetară au rămas nefolosiţi 712.000 lei, din ei 300.000 de lei au mers pentru şcoala ce urmează a se construi şi pentru care Primăria Floreşti ar putea accesa pe lânga creditul pentru drum alţi aproape 2 milioane de euro, conform calculelor făcute până în prezent de instuţie. Alţi 400.000 au mers către cunoscutul caz „casa Bârdeş” pentru care instituţia a mai dorit la un moment dat să investească bani publici pentru a spăla obrazul fostului primar, însă acea hotărâre a fost atacată în contencios administrativ de către prefectul Clujului şi ulterior anulată.

De altfel, floreştenii s-au plâns în repetate rânduri şi de firma care asigură salubrizarea în comună şi asta pentru că firma se pare că nu îşi face datoria aşa cum ar trebui. Floreştenii spun că deşeurile menajere nu sunt ridicate conform contractelor, iar munţii de deşeuri formaţi până ce este ridicat gunoiul nu fac decât să încurajeze şi să menţină situaţia.

Foto: Arhiva Cluj24h.ro

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Îi rog pe floreşteni să se adreseze în scris Primăriei comunei şi să ceară oficial dovada că s-a făcut deratizare pe spaţiul public de lângă blocul lor (strada adiacentă) şi pe terenurile agricole de lângă bloc. Dacă terenul agricol din apropiere nu a fost deratizat, primăria trebuie să furnizeze dovada CĂ A AMENDAT PROPIETARUL TERENULUI! Amintesc tuturor faptul că şobolanii îşi fac vizuină în pământ, pe câmp, nu în betonul de lângă blocuri. Cele mai multe blocuri au terenul betonat 100%. Şobolanii vin de pe câmp. De ce sunt amendaţi oamenii de la bloc? Eu m-am săturat şi de primar, şi de dezvoltatorii responsabili pentru terenurile virane. Joi merg la primarie. Cine vine cu mine?

      • Da,scrie si in articol, despre sedinta din aceasta joi (poimaine), 18 decembrie este vorba. Sedinta are loc de la ora 16,00.

  2. Florestenii trebuie sa se uneasca. Asa ceva e strigator la cer, in astfel de conditii sa traim? Unii tot arunca vina pe ferma de pui. Trebuie sa intelegem ca deocamdata ea e tot acolo, si din acest motiv si administratia locala trebuie sa puna accent pe rezolvarea acestor probleme nu pe dezvoltarea lor. Dacatrebuie sa imparta amenzi, sa imparta, dar sa faca si ei deratizare pentru care aloca atatia bani. Haideti, floresteni la sedinta sa ne cerem drepturile.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj