Transylvania College a primit cea mai importantă distincție a Prefecturii Județului Cluj

diploma-prefectura-1Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, a primit, în decembrie 2015, distincția „Onoare pentru Cluj”, acordată de Instituția Prefectului Județului Cluj.

„Onoare pentru Cluj” este cea mai importantă distincție a Instituției Prefectului Județului Cluj, fiind acordată școlii Transylvania College în semn de înaltă apreciere și recunoaștere a calității actului educațional.

De asemenea, aceasta a venit și ca urmare a clasificării Transylvania College în top 4 cele mai bune școli internaționale britanice din lume, în urma nominalizării în cadrul premiilor anuale acordate de TES (Teaching Every Student), cea mai mare comunitate a profesorilor din lume, cu o istorie de 100 de ani.

„Ne bucurăm că activitatea școlii noastre este recunoscută și apreciată și la nivelul autorităților locale. După premiul TES, această diplomă de onoare acordată de Instituția Prefectului Județului Cluj încununează un an plin de muncă și realizări pe măsură, cu ajutorul elevilor noștri și cu implicarea neprețuită a părinților”, a declarat Simona Baciu, fondator Transylvania College.

Ceremonia s-a desfășurat în Sala Mare a Palatului Administrativ, în cadrul reuniunii Colegiului Prefectural, a IV-a ediţie „Onoare pentru Cluj 2015”. La eveniment, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a oferit cea mai înaltă distincţie unor personalităţi sau instituţii din diferite domenii de activitate, care au contribuit substanţial la promovarea şi consolidarea imaginii Clujului. În domeniul Educației, Transylvania College a fost singura școală premiată.

Despre Transylvania College

diploma-prefectura-2Simona Baciu, împreună cu soțul ei, Dr. Dan Baciu, sunt inițiatorii și fondatorii Fundației Transylvania College, care a lansat instituțiile educaționale Grădinița „Happy Kids” și „Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este și în momentul de față activ implicată în conducerea școlii, iar cei care optează pentru Transylvania College se bucură de beneficiile educației bazate pe valori, unde elevii sunt încurajați să-și valorifice la maximum potențialul, să respecte diversitatea, să fie creativi și responsabili.

Pe drumul excelenței, școala a dobândit numeroase premii la nivel național (Școala anului în România) și internațional (3 premii I la festivalurile COBIS Young Scientist Film Awards; Premiul „Diana Award” – acordat de două ori consecutiv elevilor Transylvania College; 3 premii obținute la concursurile internaționale lansate de Agenția Spațială Europeană (ESA), precum și cele mai bune rezultate din țară obținute la examenele internaționale Cambridge. Transylvania College este, de asemenea, membră Round Square și COBIS.

În 2015, Transylvania College este nominalizată în cadrul competiției TES la categoria „British International School of the Year”. Cu o tradiție de circa 100 de ani, TES este cea mai mare comunitate internatională a profesorilor din toată lumea, cu peste 3,6 milioane de membri din 279 de ţări, cu aproape 5 milioane de materiale descărcate online săptămânal, realizate de profesori pentru profesori.

„Suntem onoraţi că Transylvania College este pe lista scurtă pentru premiul acordat celei mai bune şcoli internaţionale britanice din lume. Această nominalizare încununează efortul nostru de a deveni o instituţie de referinţă cu un impact major în comunitatea locală, care să contribuie la adăugarea României pe harta excelenţei în educaţie”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

 

Articole Noi