Târgul Produs de Cluj ajunge, de Florii, la Bucureşti

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

produs de clujConsiliul Judeţean Cluj şi Asociaţia „Produs de Cluj” vă invită să participaţi vineri, 3 aprilie 2015, cu începere de la ora 10.00, în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din Bucureşti, la ceremonia oficială de deschidere a Târgului de Florii.

Pe lângă momentul festiv propriu-zis, care se va derula în prezenţa Ministrului Agriculturii, domnul Daniel Constantin, a câtorva oficiali guvernamentali şi a parlamentarilor clujeni, participanţii vor avea prilejul să asiste la un spectacol folcloric cu tradiţii clujene dedicate sărbătoririi Floriilor, ulterior având loc şi o degustare de bucate tradiţionale.

Târgul de Florii al Asociaţiei „Produs de Cluj”, programat a se derula în perioada 3-5 aprilie 2015 şi realizat cu sprijinul Direcţiei Generale Industrie Alimentară din cadrul M.A.D.R., se doreşte a fi un eveniment de promovare a produselor, a tradiţiilor, a meşteşugurilor şi a culturii din judeţul Cluj în rândul locuitorilor Capitalei României.

Astfel, la această primă ediţie a Târgului „Produs de Cluj” din Bucureşti, vor fi amenajate 18 standuri, vizitatorii având posibilitatea să achiziţioneze produse de artizanat, produse din carne, lactate, gemuri preparate după reţete tradiţionale, vinuri, sucuri, siropuri naturale şi uleiuri presate la rece.

De asemenea, vor fi prezentate şi produse pe bază de lavandă din prima cultură înfiinţată în Transilvania. Meşterii populari prezenţi la Bucureşti vor expune costume populare tradiţionale din zona Transilvaniei, bijuterii, obiecte din sticlă, pielărie şi păpuşi artizanale, toate realizate în atelierele proprii. La rândul lor, micii fermieri clujeni vor oferi vinuri din zona Turda, sucuri naturale, miere de albine din stupinele proprii, dar şi produse din carne realizate în gospodăriile proprii, după reţete originale. De asemenea, două dintre stânele Clujului vor pune la dispoziţia amatorilor caş, telemea, urdă, brânză de burduf şi tradiţionala jintuială!

produs de cluj 1Pe parcursul desfăşurării târgului, vizitatorii vor putea urmări zilnic spectacole folclorice susţinute de ansambluri folclorice clujene, precum şi recitaluri ale renumitei interprete Maria Golban Șomlea.

Asociația “Produs de Cluj” a luat fiinţă la sfârşitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Judeţean Cluj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Centrul Agro Transilvania. Organizaţia are drept scop promovarea produselor, tradiţiilor şi culturii din judeţul Cluj. Concomitent, fondatorii şi-au propus să sprijine turismul şi să promoveze excelenţa în domeniul agriculturii şi al meşteşugurilor tradiţionale.

Evenimentele organizate de Asociaţie sunt destinate tuturor producătorilor şi meşterilor populari clujeni. De la înfiinţare şi până în prezent au fost organizate un număr de 34 de târguri, în toate localităţile urbane ale judeţului Cluj, la Bistriţa, Zalău, Baia- Mare, dar şi peste hotare, la Zakopane (Polonia), la Târgul European de Produse Tradiționale (Londra), La Târgul Internaţional de produse alimentare şi băuturi (Strasbourg), la cea de-a XXV-a Sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, dar şi în Valea Timocului-Serbia.

În luna ianuarie a acestui an, Asociaţia a participat cu stand propriu la Expoziţia Internaţională Grune Woche (Săptămâna Verde) de la Berlin.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj