Pasiune pentru sport și sănătate? 5 lucruri prin care putem proteja planeta.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Despre sustenabilitate se discută tot mai des, dar puține acțiuni mai arată ne pasă cu adevărat de planetă. Dovadă este tocmai degradarea ei.

Un nou raport publicat de OMS pentru anul 2022 arată că aproximativ 58% dintre adulții români suferă de supraponderabilitate.

Cu toate acestea, există o creștere și în rândul celor care încearcă să acorde mai multă atenție sănătății prin alimentație mai sănătoasă și sport.

Totuși, există 2 lucruri pe care le putem observa și care sunt nocive pentru planetă și respectiv, pentru sănătatea omului.

1. oamenii încă aruncă foarte multă mâncare.

2. oamenii încă achiziționează lucruri pe care le folosesc pe termen scurt și le schimbă des.

Ce înseamnă sustenabilitate?

Când vorbim de sustenabilitate ne referim la activitatea care se desfășoară fără să epuizeze resursele disponibile și fără a distruge mediul.

O societate trebuie să fie responsabilă social, concentrându-se pe protecția mediului și echilibrul dinamic în sistemele umane și naturale.

Chiar și în plan economic este important ca și companiile să fie preocupate de sustenabilitate.

Decathlon România este una dintre companiile destinate pasionaților de sport care este preocupată cu adevărat de sustenabilitate.

Aduce în atenție produse și servicii la care putem apela dacă suntem preocupați de planetă la rândul nostru, cum sunt:

  1. produsele ecodesign,
  2. produsele resigilate,
  3. produsele Second Hand,
  4. produsele Buy Back,
  5. servicii de Atelier.

Planeta este terenul nostru de sport. Protejeaz-o!

Indiferent despre ce sport vorbim, este de la sine înțeles că așa cum avem nevoie să schimbăm hainele sau telefoanele, avem nevoie să schimbăm și obiectele din activitatea de sport.

Pentru ca planeta să nu fie afectată de acțiunile noastre, este importantă să înțelegem că lucrurile nu trebuie aruncate atât de ușor.

Sustenabilitate Decathlon – 5 lucruri pe care le putem face pentru a proteja planeta:

1. Să încercăm întotdeauna să reparăm lucrurile, înainte de a le arunca și cumpăra altele. Decathlon România oferă această posibilitate prin serviciile de atelier pe care le oferă în acest sens.

2. Putem alege produse ecodesign pentru că sunt special concepute din materiale reciclabile și astfel, ne aducem contribuția la protejarea mediului.

Sunt disponibile produse începând de la încălțăminte și până la rucsaci, jachete, pantaloni, tricouri sau obiecte pentru fitness.

3. Produse resigilate la Decathlon– deși avem impresia că au fost returnate pentru că ar fi stricate, sunt de fapt returnate din cu totul alte motive.

De cele mai multe ori au fost doar desigilate nu și folosite. Oricum, ele sunt verificate înainte de a fi resigilate și scoase la vânzare la un preț mai mic.

4. Putem alege chiar și produse secod hand pentru că deși au fost folosite, acestea sunt verificate și reparate, după caz, ele mai pot fi folosite în condiții bune.

5. Produse buy back, un concept mai nou, dar util pentru cei care vor, neapărat să cumpere un produs nou.

Au ocazia să primească un voucher cu ajutorul căruia să achiziționeze produsul nou.

Este important să protejăm mediul în care trăim iar inițiativele de sustenabilitate Decathlon ne ajută să facem acest lucru mai ușor.

Citește mai multe articole din „Sănătate/Stil de viață”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj