Acasă Informații Utile Primăria Cluj-Napoca anunță demararea unei acțiuni de dezinsecție.

Primăria Cluj-Napoca anunță demararea unei acțiuni de dezinsecție.

0
Primăria Cluj-Napoca anunță demararea unei acțiuni de dezinsecție.
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Acțiuni de dezinsecție pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca. Acestea sunt anunțate de Primăria Cluj-Napoca.

Acțiunea va avea loc pe domeniul public și privat al municipiului Cluj-Napoca și spații deschise ale persoanelor fizice și juridice.

Operațiunea se va desfășura în perioada 9 – 31 mai 2022, între orele 22.00 –06.00, în funcție de condițiile meteorologice.

Produsele folosite în cadrul acestei acțiuni de dezinsecție.

Produsele folosite sunt CYMINA PLUS pentru actvitatea de dezinsecție – combatere țânțari, 

VECTOBAC WG pentru activitatea de delarvizare.

Produsele menționate  se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide și sunt autorizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide.

Acțiune realizată de CORAL IMPEX.

Acțiunea este realizată de S.C. CORAL IMPEX S.R.L. și se desfășoară în conformitate cu următoarele prevederi legale:

– Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților (republicată)

– Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

– Regulamentul Serviciului de Salubrizare a Municipiului Cluj-Napoca aprobat prin HCL nr. 88/2019.

Detalii despre acțiune.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar.

Acestea se fac atât pe domeniul public cât şi privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice la nivelul localităţii.

Este important pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate.

Din acest motiv este recomandată acțiunea de dezinsecție tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, acestea trebuie să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării de la blocuri etc.

Totul, în perioada de desfășurare a acţiunilor de dezinsecţie efectuate pe domeniul public și privat, spații deschise ale persoanelor fizice și juridice.

Citește mai multe „Informații Utile”.