Surse de la Bruxelles pentru Gândul: Corina Creţu a fost confirmată de Juncker pentru portofoliul Politicii Regionale

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Cretu PSD FlorestiEuroparlamentarul PSD Corina Creţu a fost confirmată de preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcţia de Comisar European, în detrimentul actualului comisar pentru Agricultură, Dacian Cioloş. Informaţia a fost confirmată pentru Gândul de surse de la Bruxelles, potrivit cărora Creţu ar urma să primească Politica Regională, un portofoliu foarte important, pentru care Creţu nu are însă experienţă.

Dacian Cioloş, comisarul român care a gestionat portofoliul european cu cel mai mare buget, respectiv Agricultura, a ieşit din cărţi pentru viitorul executiv european. Corina Creţu, al doilea nume din scrisoarea transmisă la Bruxelles de premierul Victor Ponta, ar fi fost confirmată de noul preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au declarat pentru gândul, surse de la Bruxelles.

Potrivit acestor surse, Creţu, actualmente europarlamentar PSD şi vicepreşedinte al Parlamentului European, ar urma să primească portofoliul Politicii Regionale. Pe scurt, Creţu va gestiona politica de coeziune şi fondurile europene.

Portofoliul Politicii Regionale este al doilea portofoliu de pe lista priorităţilor României, după păstrarea Agriculturii. Totuşi, există, la Bruxelles, semne de întrebare privind competenţele Corinei Creţu pentru acest post, singura sa experienţă economică fiind la Fabrica de Maşini-Unelte din Blaj, între 1989 şi 1992, după ce a absolvit ASE. De atunci, Creţu a fost ziaristă, lucrând la publicaţii apropiate PSD (precum Cronica Română), purtător de cuvânt al lui Ion Iliescu, senator şi europarlamentar. După două decenii de mandate politice, deci, Corina Creţu ar urma să ocupe o funcţie executivă.

Cu toate că, formal, Corina Creţu a fost a doua propunere a premierului pentru portofoliul de comisar european, eurodeputata era favorita lui Victor Ponta, dar şi a socialiştilor europeni, care au făcut presiuni intense pentru a avea un număr cât mai mare de comisari şi, mai ales, comisari femei. Cum echilibrul de gen în viitorul său colegiu al comisarilor este foarte important şi pentru Jean-Claude Juncker, care a insistat să primească mai multe propuneri cu nume de femei, iar scrisoarea primită de la Bucureşti îi dădea posibilitatea să aleagă, confirmarea lui Creţu nu este surprinzătoare.

Procedural, odată ce preşedintele desemnat al Comisiei Europene, respectiv Jean-Claude Juncker, îşi dă acordul în privinţa unui comisar propus, în acest caz fiind vorba despre Corina Creţu, Guvernul trebuie să demareze procedurile pentru audierea persoanei în cauză, în baza Legii 273/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Executiv în problematici de afaceri europene.

Citeşte mai multe AICI

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj