Studenţii veterinari vin la Cluj …să viziteze „grădina Etnobotanică”.

0
341
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

USAMVReprezentanţii USAMV Cluj-Napoca au transmis un comunicat de presă în care au strecurat o greşeală, dar una destul de mare. Aflăm cu ocazia aceasta că avem o grădină „Etnobotanică” la Cluj, de care nu ştiam. Bucurie mare pe capul studenţilor consumatori căci aşa, la o simplă vizită în grădina „Etnobotanică”, vor avea de unde.

Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 27 iulie – 08 august 2015, cea de-a LXIV-a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Studenţilor Veterinari (IVSA – International Veterinary Students’ Association).

IVSA este o organizaţie non-profit a studenţilor din domeniul medical – veterinar din 45 de state ale lumii, având scopul de a îmbunătăți standardele internaționale ale învățământului veterinar prin schimbul de idei, cunoștințe și cultură.

Membrii IVSA au ocazia de a interacționa cu alți studenți de medicină veterinară și de a realiza schimburi de experiență, colaborări, schimburi de informații. De asemenea, organizația aduce mai aproape de studenți companiile și ONG-urile (viitori colaboratori), prin programe de burse internaționale, sponsorizări, colaborări.

gradinaLa această ediţie a congresului participă 106 persoane din 31 de țări, de pe toate continentele. Tema Congresului din acest an este ”Human-Animal Interaction. Amazing Transylvania!”. Pentru prima parte, ”Human-animal interaction”, sunt organizate numeroase cursuri, precum și vizite la fermele afiliate Medicină Veterinară (din Cojocna și Beclean), la sanctuare (cel de bizoni de la Recea, cel de urși de la Zărnești). Pentru cea de-a doua parte, de ”Amazing Transylvania!”, sunt organizate vizite, atât în Cluj (turul orașului, Muzeul Satului, Grădina Etnobotanică), cât și în afara acestuia (Alba Iulia, Salina Turda, Cheile Turzii, Castelul Bran, etc).

Etapa Post Congress, parte tradițională a Congreselor și Simpozioanelor, este un prilej pentru ca delegații să se cunoască între ei în alte circumstanțe și într-o altă atmosferă. Această etapă se va desfășura în Delta Dunării, unde delagații se vor putea încânta timp de 5 zile, admirând flora și fauna specific Deltei.

Pentru mai multe informaţii, se poate vizita secţiunea de itinerar a paginii congresului: www.64ivsacongresscluj.info , se arată în comunicatul transmis.

Ei bine, bucurie mare pe tinerii studenţi, au etnobotanice într-o veselie.