Startul celei de-a II-a ediţii a Turneului Internaţional de Box „Centura Transilvaniei 2014”

leu vakar si dorofteiConsiliul Judeţean Cluj a găzduit conferinţa de presă prilejuită de startul celei de-a II-a ediţii a Turneului Internaţional de Box „Centura Transilvaniei 2014”, o competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Box Cluj în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj. 

La conferinţa de presă prezidată de Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, au participat nume importante din lumea boxului românesc, precum Leonard Doroftei, fost campion mondial şi actual preşedinte al Federaţiei Române de Box, Mihai Leu, fost campion mondial de box, Dănuţ Lugigan (Hoffman), antrenor de box în Germania, Robert Băiatu, antrenor al lotului de tineret al României, Ioan Desmirean, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box Cluj, lista personalităţilor putând continua.

O prezenţă aparte a fost cea a domnului Valentin Silaghi, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova din anul 1980 şi antrenor federal al reprezentativei Germaniei, care a primit cu această ocazie o Diplomă de Excelenţă: „Profit de acest prilej să anunţ, cu multă bucurie, faptul că am iniţiat un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj domnului Valentin Silaghi, un pugilist şi antrenor clujean de excepţie şi care a contribuit esenţial la dezvoltarea şi promovarea boxului şi a sportului clujean. Întrucât şedinţa în cadrul căreia va fi supus spre aprobare acest proiect de hotărâre va avea loc abia peste o săptămână, în 31 iulie, am decis să marcăm prezenţa domnului Valentin Silaghi la această competiţie de la Cluj şi să prefaţăm momentul acordării efective a titlului prin înmânarea acestei Diplome de Excelenţă”, a declarat domnul Vakar Istvan,  preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

grup dorofteiTurneul Internaţional de Box „Centura Transilvaniei 2014”, organizat sub egida Asociaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), se desfăşoară în intervalul 24-26 iulie, la parterul Complexului comercial Iulius Mall din municipiul Cluj-Napoca şi beneficiază de o participare semnificativă, la competiţie anunţându-şi prezenţa peste 100 de sportivi de mare valoare, componenţi ai loturilor naţionale de box ale României, Moldovei, Germaniei şi Ungariei, dar şi ai unor prestigioase cluburi sportive de box amator.

„Mă bucură să văd că, aici la Cluj, Consiliul Judeţean este foarte implicat în organizarea unor astfel de competiţii dedicate boxului, motiv pentru care nu pot decât să vă asigur, cu tărie, că Federaţia Română de Box este alături de dumneavoastră şi vă asigură de întregul sprijin pentru implementarea proiectelor care au în prim-plan dezvoltarea acestui sport. Prezenţa mea aici, ca şi conducător al Federaţiei, certifică faptul că această competiţie este una de mare însemnătate pentru lumea boxului românesc, dar şi pentru judeţul dumneavoastră, Centura Transilvaniei 2014 fiind prima competiţie internaţională de box care se organizează aici şi care ne dorim să devină una de tradiţie. Alături de loturile naţionale străine de juniori şi cadeţi, aici vor evolua cei mai talentaţi sportivi români, din peste 21 de judeţe, astfel că spectacolul oferit celor prezenţi va fi unul garantat”, a declarat domnul Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box.

iunie 24 Conf box-42„Prezenţa la Cluj, cu prilejul acestei importante competiţii, a atâtor personalităţi ale boxului românesc, nu poate decât să mă bucure. Acest fapt reconfirmă caracterul mai mult decât oportun al deciziei pe care Consiliul Judeţean a luat-o în ceea ce priveşte susţinerea acestui nobil sport care are un potenţial de dezvoltare extrem de ridicat, în acest moment funcţionând în judeţul nostru nu mai puţin de 12 secţii de box. Pe lângă valenţele lui sportive, boxul are rolul de a educa tinerii, de a le modela caracterul şi comportamentul şi de a-i transforma din persoane potenţial impulsive şi conflictuale, într-unele responsabile. Alături de reprezentanţii Federaţiei Române de  Box, invit toţi clujenii să ia parte la acest turneu de box şi să se bucure de un spectacol sportiv de înaltă ţinută”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

Articole Noi