Spațiul QUB, centrul de educație, cultură și știință s-a deschis.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Spațiul QUB s-a deschis. Acesta este un centru de educație, cultură și știință dedicat școlilor unde vor organizate, săptămânal, diferite activități.

Centrul Cultural Clujean a deschis oficial spațiul QUB. Acesta este un centru dedicat educației STEAM care pune la dispoziția școlilor și a partenerilor din ecosistem.

Este un loc de învățare, expoziție, colaborare și networking, precum și o bibliotecă de resurse educaționale.

Centrul se află în incinta ClujHub (str. Regele Ferdinand 22-26) din Cluj-Napoca.

QUB invită comunitatea clujeană să participe la activitățile săptămânale.

De asemenea, poate să propună noi oportunități de colaborare care vin în sprijinul misiunii spațiului:

aceea de a crea un cadru creativ și dinamic în care educația se întâmplă altfel.

„Ne bucurăm să deschidem un spațiu al explorării și descoperirii, care să-i apropie pe copii nu doar de științe, ci și de o altfel de învățare.

Educația nu se întâmplă exclusiv în școli, ea este responsabilitatea întregii comunități și ne bucurăm să contribuim la redefinirea ei în într-un context practic și experiențial, care va completa educația formală”,

a declarat Miruna Amza, managerul QUB.

Cum puteți contacta QUB?

Cei care își doresc să intre în contact cu echipa QUB pentru a afla mai multe despre specificul și programul evenimentelor o pot face printr-un mail pe adresa hello@qub.education sau prin completarea formularului de contact: https://qub.education/contact/ .

La fel și pentru pentru a implementa inițiative aliniate valorilor spațiului și principiilor educației STEAM (acronim pentru Science, Technology, Education, Arts, Mathematics).

Mai multe despre spațiul QUB.

Spațiul QUB funcționează în strânsă legătură cu membrii Comunității Școlilor.

Este o platformă gândită pentru creșterea capacității școlilor de a adopta programe educaționale relevante oferite de către actori din afara sistemului școlar.

“În acest moment platforma reunește 22 de școli clujene și 15 parteneri educaționali care oferă în total 300 de ateliere pentru circa 5000 de elevi clujeni în fiecare an:

educație STEAM, educație culturală, educație financiară, de nutriție, de sport etc.

De asemenea, partenerii oferă programe de educație pentru profesori și directori de școli”, ne informează Cristina Rogoz, coordonatoarea platformei.

Spațiul QUB și Comunitatea Școlilor sunt dezvoltate de către Centrul Cultural Clujean.

Totul cu sprijinul Fundației Botnar în contextul inițiativei de inovare urbană Our Cluj, precum și cu sprijinul:

Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al

Inspectoratului Școlar Județean.

„Suntem bucuroși să ne putem aduce contribuția la dezvoltarea orașului, punând umărul la îmbunătățirea educației în Cluj.

În acest fel și a viitorului nostru împreună.

Cultura este un loc de întâlnire pentru noi toți, iar acest proiect o demonstrează foarte bine:

o platformă comună de: educație, cultură și știință

în care activează deja zeci de școli și organizații partenere și care generează entuziasm pentru toți cei implicați.

Acest mod de a lucra împreună pentru formarea generațiilor următoare este esențial”, afirmă Ștefan Teișanu, directorul Centrului Cultural Clujean.

Participarea la activitățile din spațiul QUB este gratuită. Se realizează pe bază de înscriere sau prin parteneriatul cu mediul școlar.

În 4 martie QUB își deschide porțile întregii comunități cu noi activități interactive dedicate elevilor, profesorilor, și tuturor persoanelor care își doresc să dezvolte o carieră în domeniul medierii științifice sau să aprofundeze noțiuni despre educația alternativă.

Aflați mai multe despre programul QUB pe pagina web a acestuia.

Citește mai multe informații din „Social”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj