SINDICATELE ÎN NOUL CONTEXT ECONOMIC

1474469_852569718096219_9096639946037070578_nProgramul de formare pentru liderii de sindicat ”Sindicatele în contextul economic” continuă. Dacă săptămânile trecute întâlnirile au avut loc în București,  Sibiu, Timișoara Arad, Craiova, Focșani, Iași, Botoșani, Călărași, Bacău, Câmpulung Moldovenesc și Bistrița,  a venit momentul ca astfel de acțiuni să aibă loc cu alți lideri de sindicat din țară. Miercuri, 1 octombrie, caravana a poposit în Cluj – Napoca, urmând ca în 2 octombrie să ajungă în Satu Mare și la Baia Mare în data de 3 octombrie.

Cele mai importante probleme aduse în discuție de liderii de sindicat care au participat la acest program au fost axate pe unitatea care ar trebui să existe între toate sindicatele, astfel încât vocea acestora  să  fie  auzită  de  cei  care  sunt  în  măsură  să  rezolve problemele  cu care  românii  se confruntă. De asemenea, sindicaliștii sunt interesați de acordarea sporului de doctorat, de salarii, dar și de nedreptățile cu care se confruntă cadrele didactice și reprezentanții acestora. Acestea sunt doar o parte dintre cele mai arzătoare probleme ridicate la întâlnirile de până acum. Cu siguranță acestea vor fi rezolvate împreună cu persoanele și forurile competente.

Liderii de sindicat trebuie să fie uniți și puternici având în vedere că reprezintă masele din toate domeniile. Prin acest proiect Fundația Liviu Marian Pop, alături de Ministerul Dialogului Social și  Fundația  Fredrich  Ebert  Stiftung,  are  ca  obiectiv  principal formarea  liderilor  de  sindicat pornind de la competitivitatea economică și concurența globală.

Sursă foto: www.facebook.com 

Articole Noi