Seplecan, frământat de o întrebare ce nu-i dă pace. A cui este noua pistă de la Aeroport?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

seplecanConsilierul judeţean, Mihai Seplecan se declară frământat de situaţia noii piste de 3500 m de la Aeroportul Internaţional Cluj. Acesta vrea să ştie a cui este noua pistă?. Redăm în cele ce urmează comunicatul transmis.

A cui este pista Aeroportului Internațional Cluj? Aceasta-i întrebarea care mă frământă, din moment ce nici acum nu știu dacă lucrarea a fost sau nu recepționată. Că, de anul trecut și până  acum,  nu  știu  să  fi  fost  întăbulată. Din  când  în  când  aflu  din  presă  ba  că  a  fost recepționată,  ba,  din  contră,  nici  că  nu  poate  fi  vorba de  așa ceva.  Un  lucru  este  cert:decidenții Consiliului Judetean Cluj nu vor să preia în administrare noua pistă a Aeroportului Internațional Cluj.

Vorbim despre o investiția, făcută din surse bugetare, surse proprii ale Aeroportului și credite bancare,  care (așa  s-a  declarat  la momentul  respectiv)  a  fost recepționată  la  terminarea lucrărilor în data de 09.09.2014. Ori, de atunci, conducerea Aeroportului solicită degeaba un proiect de hotărâre prin care să se stabilească regimul juridic al lucrării: este domeniu public al statului, domeniu public al județului, domeniu privat al județului sau domeniu privat al aeroportului.

După cum atrăgeam atenția la sfârșitul lunii ianuarie a anului curent (cum mai trece timpul degeaba pentru decidenții CJ Cluj!), numai eu știu că există trei adrese înregistrate pe această temă: din 17.09.2014, 17.10.2014 și 26.01.2015 – și,  bineînțeles,  nici un răspuns. Știu că vorbesc unor urechi surde, dar mai fac o încercare și solicit public (a câta oară?) urgentarea procedurilor legale necesare stabilirii naturii juridice a acestei investiții. De asemenea, solicit public conducerii CJ Cluj un răspuns privind această solicitare, stabilirea unui termen ferm pentru discutarea unui proiect de hotărâre, sau, dacă nu, motivele în scris pentru care nu se dorește inițierea unei astfel de hotărâri.

Reamintesc faptul că investiția: ”Realizarea pistei de decolare – aterizare de 3500 metri” a fost declarată de utilitate publică de interes local, iar prin Hotărârea nr. 182/2011, s-a prevăzut că, la finalizarea lucrărilor, pista de decolare – aterizare precum și terenurile aferente pe careeste amplasată  intră de drept în domeniul public al statului. De asemenea, conform Legii 213/1998 art. 3 și Hotărârii nr. 1705/2006 art. 5 (2), CJ Cluj are obligația să emită un act normativ  adoptat  pentru  stabilirea regimului  juridic al  acestei  lucrări  de  investiții  după finalizare și recepționare.

Adică vorbim, totuși, despre stabilirea regimului juridic al unei investiții din bani publici și despre respectarea prevederilor legale în vigoare și, implicit, a respectării obligațiilor fiscale –trebuie să știm de ce și cine plătește impozit statului român pe această lucrare și mai ales cine beneficiază de pe urma ei.

Altfel nu pot decât să mă gândesc că degeaba se zbate premierul Victor Viorel Ponta să facă tot felul de jonglerii fiscale pentru a aduce bani la buget, când colegii lui de partid, pe plan local, fac pe dracu-n patru să nu ajungă în situația de a plăti taxe și impozite pe investiții din bani publici pe care refuză să le întăbuleze.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj