Seplecan: „Dacă pleacă Oprea nu dispar gropile. Nu există interes să se asfalteze drumurile nici la Cluj pentru că se fură bani mulţi”

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
rachitele 6
Foto: Arhiva

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan a fost invitat aseară la Naşul.TV emisiune în cadrul căreia a discutat despre mai marele scandal din PNL Cluj, despre cum a deranjat doi foşti preşedinţi de Consiliu Judeţean care au băgat Clujul în colaps şi mai ales despre cum astăzi, marile proiecte sunt în braţele procurorilor DNA dar care nu se spetesc prea tare cu munca. 

Din întreaga discuţie însă, căci de celelalte suntem deja plictisiţi Seplecan a oferit un scurt punct de vedere legat de incidentul pentru care mai mulţi cetăţeni cer demisia lui Oprea. Seplecan spunea în felul următor: în primul rând, dacă Oprea demisionează nu vor dispărea gropile din drumuri. Mai mult, atât la Cluj dar de altfel în întreaga ţară nu există interes ca drumurile să fie asfaltate, iar preşedintele CJ Cluj a şi explicat de ce.

„Eu deranjez foarte tare pe doi foşti preşedinţi de Consiliu Judeţean Cluj, pe Alin Tişe şi pe Marius Nicoară. Ca şi preşedintele de Consiliu Judeţean vă pot spune care este problema şi se va dovedi şi în cazul lui Oprea. La Cluj am 1200 km de drum judeţean din care doar 300 km sunt asfaltaţi. Dacă pleacă Oprea mâine (n.red. astăzi) gropile din drumuri nu dispar. Şi la Cluj avem foarte multe gropi şi nu sunt semnalizate. Dacă merge un motociclist şi se întâmplă ceva, cine este de vină? Dar am să vă spun şi de ce nu se asfaltează aceste drumuri, se fură foarte mulţi bani. Vă spun despre un drum pe fonduri europene. Un proiect pentru care sunt şi plângeri penale la DNA. La acest proiect, când am devenit preşedinte de Consiliu Judeţean mi s-a cerut să pornesc lucrările cât mai repede ca procurorii să nu mai poată aduna dovezi şi să nu descopere ce s-a făcut la acest proiect (n. red. Drumul de la Răchiţele-Ic Ponor). Nici la Cluj nu există interes să se asflateze toate drumurile şi asta se aplică la nivel naţional. Dacă asfaltezi, acea lucrare are garanţie de 5 ani pentru care răspunde constructorul. Astăzi, un km asfaltat este de 2 ori mai ieftin decât o plombare. Dar, nu poţi asfalta mai puţin de un kilometru aşa că plombăm. Dacă faci asfaltare serioasă, proiectul trece de 100 de mii de euro şi trebuie să faci licitaţie, e mai complicat, dar pentru o plombă poţi atribui contracte directe şi aşa sunt favorizate anumite firme. Pentru plombe, garanţia nu este nici măcar de 6 luni, că e doar de o lună şi plombăm lunar. Aşa se pompează bani în toată ţara.”, a explicat Mihai Seplecan.

 

Articole Noi