Seplecan a fost ales preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj

CJ ClujDupă îndelungi discuţii consilierii judeţeni din partea PNL şi PDL, au reuşit din nou, să îl pună pe Mihai Seplecan în funcţia de vicepreşedinte şi apoi să-i ofere atribuţii de preşedinte intermar al Consiliului Judeţean Cluj. Cel mai probabil, prefectul Clujului va ataca din nou, această decizie.

Primele discuţii au fost legale de realizarea unui audit la aeroport, însă consilierii PDL s-au opus acestei iniţiative, dorind formarea unei comisii mixte care să facă verificări. O comisie formată din 3 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi 4 din partea aeroportului. Această iniţiativă a consilierilor a fost aprobată.

Discuţiile au continuat având la bază acuzaţii legate despre cei care se fac vinovaţi de situaţia creată la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, precum şi explicaţii oferite de directorul aeroportului, David Ciceo. Mai mult, consilierul judeţean Dănuţ Canta a spus că pentru a scăpa instituţia de eticheta corupţiei cel mai bine ar fi ca toţi să îşi dea demisia şi să se facă alegeri.

În final, consilierii judeţeni PSD aleg să nu voteze, iar în semn de protest au părăsit sala de şedinţe, consilierii din partea UDMR s-au abţinut de la vot. Cu 19 voturi „pentru”, Ioan Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte, tot cu 19 voturi „pentru” Mihai Seplecan a fost ales în func’ia de vicepreşedinte în locul lui Ioan Oleleu, ulterior obţinând tot cu 19 voturi atribuţiile de preşedinte intermar al Consiliului Judeţean Cluj în locul lui Vakar Istvan.

Mihai Seplecan a depus şi jurământul. Rămâne însă de văzut cât va ocupa această funcţie şi asta pentru că, după cum au spus şi consilierii PSD, cel mai probabil prefectul judeţului va ataca în instanţă hotărârea de consilierilor judeţeni, metoda prin care a fost eliberat Ioan Oleleu din funcţiie fiind una ilegală.

Articole Noi