Ministrul pentru Dialog Social:”Activitatea Aeroportului trebuie protejată, iar banii publici cheltuiți cu eficacitate”

aurelia cristeaMinistrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a transmis o declaraţie referitoare la soluționarea problemelor semnalate de către sindicaliștii Regiei Autonome Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

“În ceea ce privește problema semnalată de sindicatul Regiei Autonome Aeroportul Cluj, susțin în continuare că interesul public este acela care trebuie să primeze. Iar interesul public este de a nu pune în pericol activitatea unei instituții de care depind medii conexe, precum cel economic, de care depind anagajații și beneficiarii serviciilor pe care aceștia le oferă. În egală măsură, interesul public este de a cheltui eficient banii publici.

Ca autoritate tutelară, Consiliul Județean este instituția care are obligația de a se asigura că nu pune în pericol activitatea Aeroportului. Consiliul Județean are obligația de a respecta legile în vigoare, precum și Hotărârile pe care le adoptă în condițiile legii. De aceea, cred că, împreună cu conducerea și sindicatul de la Aeroport, conducerea Consiliului Județean va găsi soluțiile legale în așa fel încât activitatea Aeroportului să fie protejată, iar banii publici să fie cheltuiți cu eficacitate.

În ultimii ani, ne-am angajat, indiferent de culoarea politică pe care o avem, să susținem proiectul de extinedere a pistei Aeroportului, să susținem dezvoltarea acestei instituții. Continuitatea activității ei trebuie asigurată și în viitor, iar suspiciunile existente trebuie clarificate, cu suportul tuturor”, au transmis reprezentanţii cabinetului ministrului.

 

 

 

Articole Noi